Categorii
Intrebari de la cititori

Materiale necesare pentru mansardare

Buna ziua. Ce materiale sunt necesare pentru mansardarea unei case?
Casa va avea o amprenta de aproximativ 120 mp si va fi cu mansarda? Ma intereseaza sa tina vara racoare si iarna cald.


Si inca ceva. As iesi mai ieftin daca mansardez etajul? Sau m-ar duce la fel daca as turna placa?

Multumesc.

Intrebare de la Iulian, pe adresa redactiei: Materiale necesare pentru mansardare

3 răspunsuri la “Materiale necesare pentru mansardare”

pentru iulian
Pentru a fi locuibilă, o mansardă trebuie în primul rând izolată termic. Specialiştii recomandă izolarea cu plăci din polistiren la exterior şi cu vată minerală la interior, pe partea de sus a acoperişului. În cazul în care învelitoarea casei este din ţiglă sau din tablă, vata minerală are şi rolul de a proteja fonic casa atunci când plouă sau când bate piatra. Prima etapă din amenajarea interioară a unei mansarde: realizarea izolaţiei termice şi fonice a acoperişului. O bună izolaţie a acoperişului presupune mai multe straturi: vată minerală, folie anticondens, vată bazaltică, gips carton.
Vata minerală va fi acoperită cu folie anticondens din PVC. Aceasta are rolul de a opri intrarea vaporilor de apă în vata minerală şi va contribui la o izolaţie mai eficientă. Pentru montarea gipsului carton, se pot utiliza fie profilele clasice pentru montaj, fie grinzi din lemn.
Atunci când am ajuns la etapa de izolaţie a mansardei, se iveşte o problemă: ce materiale vom folosi? Care ne oferă un confort termic şi fonic mai bun: polistirenul sau vata minerală? Fiecare dintre materiale prezintă atât avantaje, cât şi dezavantaje. Este bine de ştiut că vata minerală bazaltică este ignifugă şi incombustibilă, adică nu ia foc şi nu întreţine focul.
Polistirenul poate fi ignifug, însă nu şi incombustibil. Aceasta înseamnă că nu se aprinde până la o anumită temperatură, însă dacă ia foc, va întreţine arderea.
Vata minerală izolează şi fonic, ceea nu se poate spune despre polistiren. Riscul de apariţie a condensului este mai mic în cazul vatei bazaltice, datorită structurii sale fibroase cu interspaţii de aer. Vata minerală are o mai mare stabilitate din punct de vedere al dimensiunilor, care nu se modifică în funcţie de anotimp.
Pe de altă parte, izolaţia cu polistiren este o soluţie mai ieftină şi poate fi mai accesibilă în unele cazuri.
CONSTANTIN TF.0727306121

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *