Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Obloanele din lemn. Un element de decor al casei

obloane albastre

Obloanele din lemn – un element de decor al casei uitat o buna perioada de timp, dar care incepe sa revina treptat in atentia proprietarilor de case si a designerilor sau specialistilor in domeniul constructiilor si amenajarilor de locuinte.


Pe langa toate avantajele estetice oferite de obloane, acestea ne ofera si protectie de lumina soarelui, un plus de izolare termica pe timp geros si au si rol de sistem antiefractie.

Daca la origini obloanele erau fabricate doar din diferite tipuri de lemn (in special din lemn de brad), in ziua de astazi gasiti pe piata si variante fabricate din fier, PVC sau aluminiu, in functie de bugetul de care dispuneti si de stilul pe care doriti sa-l imprimati fatadei casei dumneavoastra.

Alegerea obloanelor se face in functie de stilul arhitectonic abordat, in functie de inaltimea geamurilor, de clima regiunii in care e construita casa etc. Nu uitati ca obloanele vor fi vizibile si din interiorul casei, asadar, n-ar strica sa se asorteze si cu stilul ales pentru decorarea interiorului locuintei dumneavoastra.

obloane traditionale

Tipuri de obloane

In functie de locatia in care se monteaza, obloanele pot fi aplicate pe rama ferestrei, in golul ferestrei sau pe peretele exterior al acesteia.

Putem alege intre obloanele cu lamele (opace – prin care nu trece lumina, prin care patrunde lumina si cele cu lamele orientabile) sau fara lamele.

Fiecare tip de obloane are avantajele si dezavantajele sale. Cele cu lamele fixe au avantajul pretului mic si dezavantajul ca nu putem regla patrunderea luminii prin lamele. Obloanele cu lamele mobile pot fi reglate pentru a controla cantitatea de lumina care patrunde in locuinta insa au si dezavantajul pretului ridicat.

Obloanele fara lamele, cele compacte, sunt cele mai potrivite alegeri pentru stilurile clasic, retro si traditional.

Acestea sunt cele mai vechi si populare tipuri de obloane din lemn, mai sunt denumite si obloane batante. Sunt dotate cu sistem de deschidere si cu opritor pentru a evita lovirea peretelui casei la deschidere. Aspectul obloanelor batante din lemn variaza in functie de culoare, dimensiuni, model etc. De obicei, sunt fabricate din lemn de brad.

La capitolul avantaje vom trece faptul ca renovarea obloanelor batante din lemn se poate face cu usurinta. Iar la capitolul dezavantaje – pentru a fi deschise sau inchise e nevoie sa deschideti si fereastra, spre deosebire de obloanele rulante care pot fi actionate cu geamurile inchise.

Cele mai des intalnite culori ale obloanelor batante din lemn sunt albastrul, in combinatie cu peretele alb al casei (combinatie intalnita de cele mai multe ori in Grecia, Italia, Franta etc.), verdele sau culoarea lemnului.

3 răspunsuri la “Obloanele din lemn. Un element de decor al casei”

Oblon aluminiu cu lamele orientabile , greu de gasit.
Caut o oferta pentru obloane aluminiu cu lamele orientabile in Ploiesti , pret produs , motaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *