Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Simti nevoia de libertate? Decoreaza-ti casa in gri

living culoare gri


Griul contine calitatile contradictorii ale celorlalte doua non culori – albul si negrul si de aceea rareori este luat in calcul atunci cand ne gandim ce culori sa folosim pentru decorarea casei.

Oamenii care prefera griul nu cred ca emotiile ii pot ajuta sa ia decizii corecte, permitandu-si sa dea frau liber sentimentelor doar in anumite momente, atent gandite si calculate dinainte. Din acest motiv, persoanele respective resimt mereu o epuizare psihica si emotionala.

Griul, ca orice alta culoare, are si el calitatile lui: este cel care crede ca binele abia urmeaza sa vina. Din pacate insa, cei care prefera culoarea gri doar cred asta, insa nu fac nimic pentru realizarea acelui bine.

Desigur ca are si caracteristici negative: oamenii gri se simt batrani, bolnavi si au mereu convingerea ca le lipseste cate ceva.

Simbolurile pozitive ale griului sunt: realismul, sanatatea mintala, capacitatea mare de acumulare a informatiei si puterea de a accepta si intelege sensuri diametral opuse ale diverselor situatii.

Cele negative sunt: melancolia, teama, boala si pierderile de tot felul.

In arta si mitologie culoarea gri nu este amintita foarte des.

Imbracamintea gri ajuta la calmarea nervilor si ne accentueaza senzatia de libertate.

baie culoare gri

Nuantele culorii gri

Gri deschis exprima deschiderea catre comunicarea cu ceilalti, libertatea, o cantitate ridicata de psihoenergie si contribuie la relaxarea mintala si trupeasca.

Nuanta gri inchis actioneaza asemanator griului deschis, doar ca ceva mai calm, mai asezat.

Persoanele care prefera aceasta nuanta au un grad ridicat de sensibilitate si spiritualitate insa le este teama sa se implice sentimental pentru ca se simt incapabili sa duca surplusul energiei ce poate izvori dintr-o legatura de acest tip. Griul inchis exprima permanenta lupta intre ratiune si temerile neintemeiate.

Griul, albul si negrul sunt denumite nonculori. Toate culorile au o regula comuna – in fiecare combinatie de 3 culori este recomandat sa se introduca si o nonculoare.

Culoarea gri o baza solida in decorarea casei

Printre tendintele moderne in domeniul decoratiunilor si amenajarilor interioare se numara si folosirea culorii gri.

Pana recent, griul a fost evitat atunci cand cineva dorea sa-si redecoreze casa pentru ca era considerat prea sumbru, banal si mohorat pentru a imbraca peretii unei incaperi. In ultima perioada insa griul castiga tot mai mult teren, mai ales in decorarea incaperilor mari, iar combinatiile cromatice cu gri sunt foarte variate si de efect.

Culoarea gri este o baza excelenta pentru accentuarea altor culori din incaperea pe care doriti s-o decorati.

Un tapet de culoare gri va scoate in evidenta canapelele vernil, rosii sau albastre. Daca doriti sa puneti in valoare un tablou, peretele gri este solutia ideala. Stofele si tesaturile din gama de lux in nuante gri vor aduce un plus de rafinament casei si sunt extrem de apreciate de catre specialistii in decoratiuni interioare, mai ales pentru ca au darul de a innobila orice suprafata pe care o acopera.

Culoarea gri in camera de birou

Nuanta otelului si cea a fumului exprima maturitate si sunt potrivite pentru decorarea biroului din casa dumneavoastra.

Baia sau bucataria in gri deschis

Pentru baie si bucatarie puteti alege ca baza o nuanta de gri deschis care va va permite sa introduceti alte culori pentru definirea personalitatii incaperii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *