Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Stilul african in amenajari. Enigmatic si plin de mister

interior stil african

De departe cel mai popular dintre stilurile exotice de decorare si amenajare a interiorului este stilul african.


Potrivit persoanelor energice, stilul african – impulsiv si torid, musteste de enigmele si misterele continentului african si a triburilor sale.

Intrebarea care poate interveni este daca sa decoram integral casa sau o incapere a ei in stil african sau sa ne limitam doar la introducerea catorva elemente.

Din fericire, obiectele africane se pot imbina cu majoritatea stilurilor de amenajare, mai ales cu stilurile moderne.

Sa luam, de pilda, o canapea dintr-o casa amenajata in stil sever, minimalist, s-o acoperim neglijent cu o cuvertura in culori vii sau cu imprimeuri africane si sa aruncam in jurul canapelei cateva pernute multicolore. Rezultatul? Caldura Africii va invada incaperea.

interior stil marocan

Ce reprezinta stilul african in decoratiunile interioare?

Stilul African inseamna cuverturi, plapumi, pernute, draperii si fete de masa de in, cu imprimeuri geometrice sau broderii cu motive safari, veioze, suveniruri, statuete, vaze si tavi din piatra, fier sau lemn, decoratiuni din bambus, tobe africane etc.

Culorile peretilor in casele decorate in stil African sunt calde: rosu, caramiziu, portocaliu sau aramiu. Pe fondul acestor culori se potrivesc de minune mastile africane din lemn.

Tapiteria si tesaturile trebuie sa fie multicolore, sa nu lipseasca rosul, portocaliul, verdele, albastrul sau galbenul, culorile cat mai vii, in general. Culorile specifice stilului african de decorare sunt culorile soarelui, a pamantului, a apelor, a desertului si a oazelor verzi.

Cuferele din lemn de abanos cu insertii din piele de bivol sau camila si vopsite cu henna pot inlocui masutele de cafea din fata canapelelor din living.

Pentru iluminat asortati restului incaperii cateva lampadare marocane cu abajururi din piele pictata manual. Lumina degajata de acestea este specifica, emanand mister, caldura si misticism.

Daca tot am pomenit despre Maroc, e bine sa amintim si obiectele de provenienta marocana intalnite des in amenajarile in stil African si care pot fi gasite in mai toate magazinele de mobilier si decoratiuni interioare: farfurii ceramice pictate manual, cufere din lemn si piele, veioze si lampadare din fier sau lemn cu abajururi din piele sau sticla, pictate manual, oglinzi si paravane cu incrustatii deosebite, covoare tesute sau din piele, mobilier incrustat din metal sau lemn si lista poate continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *