Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Stilul country. Daca iti place viata la tara

interior stil country

Cuvantul country are doua sensuri in limba engleza, la fel ca omologul sau din romana, cuvantul tara.


TARA, tari:
1. Teritoriu locuit de un popor organizat din punct de vedere administrativ si politic intr-un stat
2. (In opozitie cu oras) Mediu rural, sat

Stilul country este definit de imbinarea celor doua sensuri ale cuvantului tara, axandu-se mai mult pe sensul de rural, insa poate reprezenta foarte bine si stilul sau coloritul unei anumite tari.

Materialele de constructie ecologice reprezinta stilul country

O casa amenajata si decorata in stilul country trebuie sa transmita ideea de curatenie, de ecologic. In mod normal, pentru amenajarea casei in stilul country se folosesc pe cat posibil materiale ecologice si de provenienta naturala atat pentru constructie cat si pentru finisaje: lemn, stuf, piatra, caramida etc.

Lemnul folosit in decorarea casei in stil country trebuie sa fie in tonuri calde, deschise. Tapetul discret cu motive florale suave este o alegere potrivita pentru decorarea peretilor.

Metalul, un element opus stilului country

Metalul poate fi prezent doar daca are aspect invechit. Total nepotrivit acestui stil de amenajare este nichelul, cromul, plasticul, sticla si in general tot ce are legatura cu stilul urban si care are aspect de nou si lucios. Desigur ca pot fi folosite si obiecte ce imita materialele naturale si ecologice, cu conditia sa nu para de prost gust si sa emane caldura mediului rural si traditiile.

Din punct de vedere cromatic stilul country se axeaza pe culorile calde, discrete, pale si linistitoare, in niciun caz nu pot fi folosite culorile tari si stridente.

bucatarie stil country

Elemente definitorii pentru decorarea in stil country

Incaperile vor fi mobilate cu piese de mobilier confectionate din lemn in nuante deschise, de obicei, mai ales daca vorbim de camere de dimensiuni mai mici.

Puteti alege si mobilierul impletit din ratan, de pilda. In niciun caz nu alegeti mobila cu fatete lacuite si lucioase. Designul pieselor de mobilier trebuie sa fie unul simplist care sa inspire doar caldura, confort si relaxare.

O patura din lana in carouri aruncata pe fotoliul balansoar din lemn, amplasat intr-un colt de living este un tablou ce defineste pe scurt stilul country.

Alte elemente caracteristice stilului country sunt textilele din fibre naturale: fete de masa si servetele din bumbac brodate manual, paturi moi din lana, huse de canapele si fotolii din in sau bumbac, draperii si perdele in tonuri deschise, covoare tesute manual etc. Puteti umple canapelele cu pernute imbracate in fete de perna impletite sau crosetate. Stilul country pune in valoare toate obiectele confectionate manual.

Pe scurt – stilul country este un stil confortabil si calduros. El simbolizeaza trainicia si exprima frumusetea vietii de la tara prin imbinarea rafinamentului cu elementele practice.

9 răspunsuri la “Stilul country. Daca iti place viata la tara”

[…] Stilul Country foloseste in special culoarea lemnului, a pietrei naturale – nuante calde de maro, bej, care sunt caracteristice vietii de la tara si care transmit caldura focului din vatra si a mancarii gatite pe plita traditionala. De pilda, mobilierul Country este din lemn natural nevopsit sau imbracat in diverse nuante de maro. Pentru textile si decoratiuni se foloseste mult rosu, verde, albastru sau galben. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *