Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Stilul high-tech in decoratiunile interioare

living high tech


Ce reprezinta stilul high-tech? Nichel, neoane, sticla, cateva insertii de plastic, linii drepte, design simplu. Fara briz-brizuri, flori, tapet cu imprimeuri, lemn incrustat si altele. Cam astea ar fi principiile de baza ale stilului care da titlul articolului.

Mesele din mobilierul de stil high tech trebuie sa fie rotunde sau patrate, dar neaparat din sticla, scaunele cu spatar si picioare metalice sau nichelate. In general, toate piesele de mobilier trebuie sa fie de forme cat mai neobisnuite si cu rafturi de sticla.

In casele amenajate in stil high-tech pana si usile sunt din sticla mata sau transparenta. Mai mult, impartirea pe zone de activitate ale aceleiasi incaperi se face prin paravane din sticla fixate in rame metalice.

Mobilierul high-tech

Pentru mobilarea unui living in stil high-tech vom achizitiona o canapea de forme geometrice. Incaperea trebuie sa fie monocromatica pentru a crea efectul de „pata de culoare”. Veti face asta amplasand intr-o camera complet alba sau gri o canapea de culoare rosie sau albastru electric, de exemplu.

bucatarie high tech

Iluminatul casei in stil high-tech

Alegerea corecta a iluminatului are un rol extrem de important in definirea interiorului unei case. In cazul caselor decorate in stil high-tech rolul iluminatului este de doua ori mai important.

Din nou trebuie sa uitam de lustrele clasice si tot felul de aplice din fier forjat sau bronz, cu abajur sau fara. Locul acestora va fi luat de spoturile incastrate si de tot felul de alte corpuri de iluminat asimetrice si neconventionale cu becuri halogen sau led.

Stilul high-tech in decorarea ferestrelor si a peretilor

Cele mai potrivite solutii de decorare a ferestrelor in stil high-tech sunt jaluzelele (orizontale sau verticale) sau storurile. Insa pentru a nu-i da casei dumneavoastra aspect de birou, va sugeram sa le asortati niste draperii (monocromatice, de densitate medie).

O alta trasatura caracteristica stilului high-tech o reprezinta peretii perfect drepti si netezi, zugraviti intr-o culoare deschisa. Nuantele cele mai potrivite sunt bejul, nisipiul, albul si griul-deschis. Utilizarea tapetului iese din discutie in acest caz.

Pentru decorarea peretilor sunt potrivite fotografiile abstracte, in culori alb-negru de mari dimensiuni, inramate in rame metalice.

Detalii de stil

Pentru a obtine un interior high-tech trebuie sa pornim de la imbinarea formelor geometrice de baza: un covor patrat, o canapea in semicerc, niste corpuri de iluminat conice etc. Chiar si asa, respectati principiul minimalismului, daca nu doriti sa obtineti un interior obositor si care sa va aminteasca constant de orele de geometrie din timpul scolii.

Covoarele trebuie sa fie si ele de o singura culoare. Cele mai potrivite stilului high-tech sunt covoarele cu fibre lungi.

Un alt element care s-ar incadra perfect intr-o casa decorata in acest stil – acvariul de mari dimensiuni.

Dupa cum ati remarcat deja, stilul high-tech este potrivit persoanelor tinere, dinamice si cu un stil de viata activ.

5 răspunsuri la “Stilul high-tech in decoratiunile interioare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *