Ce reprezinta stilul high-tech? Nichel, neoane, sticla, cateva insertii de plastic, linii drepte, design simplu. Fara briz-brizuri, flori, tapet cu imprimeuri, lemn incrustat si altele. Cam astea ar fi principiile de baza ale stilului care da titlul articolului.
Mesele din mobilierul de stil high tech trebuie sa fie rotunde sau patrate, dar neaparat din sticla, scaunele cu spatar si picioare metalice sau nichelate. In general, toate piesele de mobilier trebuie sa fie de forme cat mai neobisnuite si cu rafturi de sticla.
In casele amenajate in stil high-tech pana si usile sunt din sticla mata sau transparenta. Mai mult, impartirea pe zone de activitate ale aceleiasi incaperi se face prin paravane din sticla fixate in rame metalice.
Mobilierul high-tech
Pentru mobilarea unui living in stil high-tech vom achizitiona o canapea de forme geometrice. Incaperea trebuie sa fie monocromatica pentru a crea efectul de „pata de culoare”. Veti face asta amplasand intr-o camera complet alba sau gri o canapea de culoare rosie sau albastru electric, de exemplu.
Iluminatul casei in stil high-tech
Alegerea corecta a iluminatului are un rol extrem de important in definirea interiorului unei case. In cazul caselor decorate in stil high-tech rolul iluminatului este de doua ori mai important.
Din nou trebuie sa uitam de lustrele clasice si tot felul de aplice din fier forjat sau bronz, cu abajur sau fara. Locul acestora va fi luat de spoturile incastrate si de tot felul de alte corpuri de iluminat asimetrice si neconventionale cu becuri halogen sau led.
Stilul high-tech in decorarea ferestrelor si a peretilor
Cele mai potrivite solutii de decorare a ferestrelor in stil high-tech sunt jaluzelele (orizontale sau verticale) sau storurile. Insa pentru a nu-i da casei dumneavoastra aspect de birou, va sugeram sa le asortati niste draperii (monocromatice, de densitate medie).
O alta trasatura caracteristica stilului high-tech o reprezinta peretii perfect drepti si netezi, zugraviti intr-o culoare deschisa. Nuantele cele mai potrivite sunt bejul, nisipiul, albul si griul-deschis. Utilizarea tapetului iese din discutie in acest caz.
Pentru decorarea peretilor sunt potrivite fotografiile abstracte, in culori alb-negru de mari dimensiuni, inramate in rame metalice.
Detalii de stil
Pentru a obtine un interior high-tech trebuie sa pornim de la imbinarea formelor geometrice de baza: un covor patrat, o canapea in semicerc, niste corpuri de iluminat conice etc. Chiar si asa, respectati principiul minimalismului, daca nu doriti sa obtineti un interior obositor si care sa va aminteasca constant de orele de geometrie din timpul scolii.
Covoarele trebuie sa fie si ele de o singura culoare. Cele mai potrivite stilului high-tech sunt covoarele cu fibre lungi.
Un alt element care s-ar incadra perfect intr-o casa decorata in acest stil – acvariul de mari dimensiuni.
Dupa cum ati remarcat deja, stilul high-tech este potrivit persoanelor tinere, dinamice si cu un stil de viata activ.
5 răspunsuri la “Stilul high-tech in decoratiunile interioare”
[…] de schimbari in propria casa. Ba isi amenajeaza casa in stil country, ba in stil clasic, ba in stil high-tech. Indiferent de stilul abordat, rezultatul trebuie sa fie o casa care ii ajuta sa acumuleze energie […]
[…] Dintre toate stilurile, cel mai apropiat reprezentantilor zodiei Varsator este stilul high-tech, despre care am tot vorbit in ultima vreme. In general, Varsatorii prefera stilurile moderne, […]
[…] Mai mult decat atat, vitraliile pot fi incadrate in toate tipurile si stilurile de amenajari interioare, de la clasic pana la high-tech. […]
[…] pilda, un colt al livingului din casa nativului Maimuta poate fi amenajat in stil high-tech (mobilier cu accente metalice si rafturi din sticla), in timp ce restul incaperii abunda de piese […]
[…] de alta parte, pentru casele moderne, amenajate in stil Minimalist sau High-tech, putem alege usi in nuante reci, cu design simplu, fara elemente decorative. Pentru ultimele doua […]