Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Stiluri de amenajari interioare. Idei generale

stilul minimalist

Daca in urma cu cateva zeci de ani eram bucurosi cand reuseam sa ne mobilam casa cu putinele variante de mobilier disponibile in magazine, astazi lucrurile nu mai stau la fel. Dilema actuala este cauzata de multitudinea de propuneri ale magazinelor de mobilier si decoratiuni interioare, dar si de propunerile variate ale designerilor in materie de stil de amenajare a casei.


Asadar, cum sa luam cea mai buna decizie atunci cand vine vorba despre stilul pe care il vom alege in decorarea casei? In primul rand trebuie sa ne asiguram ca am studiat cu atentie toate stilurile ce pot fi abordate in decorarea casei si sa decidem care dintre acestea ne place cel mai mult si este cel mai apropiat stilului nostru de viata.

Stilul ales trebuie sa rezoneze cu proprietarul casei, sa-i reflecte personalitatea, pasiunile, gusturile si obiceiurile. Un specialist in decoratiuni interioare poate oglindi cu exactitate preferintele proprietarului casei, folosind cu pricepere toate elementele necesare abordarii stilului dorit.

Insa daca doriti sa va decorati casa fara ajutorul specialistilor va trebui sa urmati cateva reguli de baza: sa aveti grija ca toate piesele de mobilier si elementele de decor sa aiba acelasi numitor comun, sa pastreze aceeasi linie si sa se imbine armonios pentru crearea senzatiei de tot unitar fara cusur.

Exista o sumedenie de stiluri de decorare a interiorului casei. Unele dintre ele pot fi chiar imbinate cu succes. De pilda, o casa decorata in stil modern poate avea cateva elemente clasice cu conditia ca rezultatul final sa fie de bun gust si sa sublinieze individualitatea proprietarului casei.

In continuare, va vom prezenta, pe scurt, cateva dintre stilurile de amenajari interioare si cate o scurta descriere a persoanelor care le prefera.

clasic living

Stilul clasic este potrivit persoanelor conservatoare, exigente si extrem de serioase in atitudine.

Elementele caracteristice acestui stil sunt: simetria pieselor de mobilier si a elementelor de decor (tablouri, candelabre, fotografii – toate aranjate simetric), culorile calde si deloc tipatoare sau stridente (tonuri de maro, crem, nisipii, olive etc.) si covoarele sau tapetul cu imprimeuri discrete, care se incadreaza perfect in restul incaperii.

Stilul art-deko este demonstratia bunului gust al proprietarului casei. Deoarece originea acestui stil isi are locul in Franta, trasatura de baza a acestui stil este gratia. De regula, mobilierul folosit in amenajarea caselor in stilul art-deko este fabricat din frasin, artar sau lemn de trandafir.

Stilul minimalist este cel ce se pliaza perfect personalitatii persoanelor radicale si asta pentru ca acest stil militeaza pentru utilizarea stricului necesar in materie de mobilier si decoratiuni.

Stilul minimalist este in permanenta cautare de noi combinatii cromatice care sa suplineasca astfel lipsa celorlalte elemente de decor.

living high-tech

Stilul high-tech este potrivit persoanelor tinere si dinamice. In abordarea acestui stil de decorare se utilizeaza materiale moderne: plastic, inox, polimeri etc. Mobilierul caracteristic stilului high-tech are forme neobisnuite, chiar extravagante.

Stilul kitsch este un stil nihilist avand ca principiu de baza imbinarea elementelor ce nu au nimic in comun. Acest stil reneaga trecutul, in acelasi timp punand la indoiala viitorul. Multi oameni bogati reusesc sa obtina stilul kitsch in decorarea casei din simpla dorinta de a epata, adunand astfel intr-o singura incapere elemente scumpe si nu neaparat de bun-gust, fara legatura stilistica comuna.

Un răspuns la “Stiluri de amenajari interioare. Idei generale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *