Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajarea unei camere pentru adolescente

camera roz adolescenta

Pentru parintii de fetite, adolescente in devenire, amenajarea unei camere pentru fiicele lor este un subiect care le pune creativitatea si imaginatia la incercare.


Pe masura ce fetitele cresc, li se schimba nevoile si preocuparile, iar camerele trebuie sa treaca si ele prin modificari pentru a se adapta varstei lor. Fiecare adolescent are nevoie de propria camera, amenajata pe gustul lui, in care sa-si desfasoare activitatea.

Mobila utila in camerei unei adolescente

Primul gand care imi vine in minte atunci cand imi imaginez camera unei adolescente este o incapere luminoasa, cu iz romantic: mobila in tonuri pastel, cutii in forme frumoase si culori vii, pline cu tot felul de margele si fundite, lenjerie de pat cu imprimeuri florale si perdele diafane.

Dintre piesele de mobilier destinate unei adolescente voi aminti de pat, birou, biblioteca sau rafturi pentru carti, o comoda cu sertare, un dulap de haine, comoda si nelipsita masuta de toaleta, dotata cu o oglinda in care tanara domnisoara sa se poata vedea din cap pana in picioare.

dormitor adolescenta

Sfaturi practice pentru amenajarea camerei

O camera comoda este una in care fiecare activitate are o zona special destinata, de aceea va sugeram sa impartiti camera fiicei dumneavoastra dupa cum urmeaza:

– zona de odihna, in care se monteaza patul adolescentei;

– zona de lucru, dotata cu birou, la care tanara domnisoara isi poate face linistita temele pentru scoala, liceu sau facultate;

– zona destinata depozitarii si pastrarii hainelor si obiectelor personale, adica un dulap de haine;

– daca dimensiunile camerei permit – zona de primire a musafirilor, dotata cu un set de fotolii sau o canapea;

Pe scurt, camera unei domnisoare trebuie sa reuneasca elementele unei intregi case intr-o singura incapere: dormitor, birou, living si dressing. Prin urmare, o solutie inteligenta este achizitia mobilierului transformabil, care poate fi usor rabatat pentru a obtine cat mai mult spatiu de miscare.

Pentru depozitarea obiectelor personale la care adolescentele tin atat de mult (vaze, suveniruri, poze inramate), puteti alege montarea catorva rafturi pe peretii camerei.

Iluminatul camerei pentru adolscenta

Iluminatul este si el extrem de important in camera adolescentilor. Daca va aflati intr-un impas si nu cunoasteti regulile iluminatului corect realizat, va sugeram sa apelati la sfaturile specialistilor in domeniu, care va vor da cele mai bune solutii dupa ce vor efectua masuratorile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *