Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajarea unui dormitor in stil Retro

dormitor stil retro

Dormitoarele Retro nu pot fi mai putin colorate decat restul incaperilor amenajate in acest stil. Absolut toate piesele de mobilier si accesoriile de decor ale dormitorului trebuie sa ne convinga ca ne-am intors in timp, in urma cu 30, 40 sau chiar 50 de ani.


Stilul anilor 60

In perioada anilor 60 era in mare voga fototapetul, aplicat pe un perete intreg. Alte elemente ce vor reinvia spiritul retro in casa dumneavoastra sunt cuverturile colorate, draperiile si perdelele cu modele specifice acelei perioade, postere cu celebritati ale anilor 60, covoarele aspre din fibre sintetice etc.

Desi perioada retro este definita de abundenta de culori vii, uneori chiar acide, dormitorul, si el colorat, se preteaza la nuante ceva mai linistite decat celelalte incaperi ale casei: portocaliu, maro, ciocolatiu, alb sau turcoaz.

design retro

Elemente de stil retro in dormitoarele anilor 70

O caracteristica a dormitoarelor anilor 70 ai secolului trecut este zugravirea peretilor, pe orizontala, in doua culori diferite. Astfel, puteti vopsi jumatatea de jos a dormitorului intr-o nuanta inchisa, iar pe cea superioara cu una mai deschisa pentru a crea iluzia de lumina si spatiu.

Printre accesoriile decorative ale vremii se numara covoarele colorate, bibelourile din sticla si oglinzile.

Dormitoare retro in stilul anilor 80

Anii 80 ai secolului trecut renunta la culorile tari si se axeaza pe o paleta cromatica mai calda si mai moale, peretii sunt imbracati in tapet cu diverse imprimeuri, iar mobilierul si accesoriile decorative devin mai elegante decat cele din deceniile precedente.

Citeste si Stilul retro in amenajarea bucatariei sau Livingul in stil retro sau Stilul retro in amenajarea casei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *