Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajarea unui spatiu destinat lecturii. Mai citim si noi?

spatiu de citit

Viata plina de griji, stres si probleme devine mai usoara daca strecuram printre ele si cate o ora de citit.


O carte buna ne face sa uitam macar pentru o scurta perioada de tumultul vietii cotidiene.

Din pacate insa, in ziua de azi, facem totul pe fuga: dormim, mancam, radem etc.
Zilnic vedem oameni citind pe strada, in mijoacele de transport in comun, in parcuri, semn ca cititul se numara in continuare printre pasiunile oamenilor.

Astazi va propunem cateva idei de amenajare a unui loc pentru lectura, in casa dumneavoastra

Pornim de la stabilirea locului in care va veti relaxa citind. In fiecare casa se poate gasi un spatiu nefolosit ce poate fi dotat cu cele necesare catorva zeci de minute de ratacire printre paginile unei carti: spatiul gol de sub scara, un colt al dormitorului sau al livingului, locul din fata semineului sau din preajma unei ferestre etc.

Cu ce dotam spatiul destinat lecturii? Cu un fotoliu, o canapea, un puf, o bancheta, cel putin un raft cu carti, daca nu o biblioteca intreaga, o veioza sau un lampadar, cateva pernute moi si o paturica pufoasa.

Va sugeram sa folositi nuante deschise, pastelate in decorarea spatiului pentru citit (alb, vernil, crem, bej etc.), care vor contribui la crearea unei atmosfere relaxate.

Nu uitati sa acordati o importanta deosebita iluminatului. Daca veti amenaja spatiul pentru citit in preajma unei ferestre, veti scapa de grija iluminatului pe timp de zi. Insa daca veti alege sa-l amenajati intr-un colt intunecos sau sub scara, de pilda, va trebui sa-l dotati neaparat cu o sursa de lumina: o aplica, o veioza, o lampa sau un lampadar.

La final, va puteti decora locul pentru citit cu cateva obiecte dragi: fotografii inramate, suveniruri aduse din vacante sau ghivece cu florile preferate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *