Categorii
Utile

Cum alegem canapeaua potrivita pentru livingul casei noastre

canapea moderna

Canapelele fac parte din setul standard de mobilier cu care se mobileaza livingurile. Propunerea magazinelor de mobilier si decoratiuni interioare e atat de variata, incat, deseori, alegerea canapelei potrivite este o adevarata provocare.


Canapele fixe sau rabatabile

Canapelele pot fi fixe sau rabatabile. Cele fixe au rol pur decorativ, pe cand cele rabatabile pot fi transformate in paturi de dormit pentru musafirii sau rudele venite in vizita. Asadar, inainte de a investi intr-o canapea trebuie sa aveti in vedere si acest aspect. In cazul in care aveti deja prevazuta in casa o camera pentru musafiri, puteti alege un model de canapea fixa.

Daca spatiul din casa nu va permite alocarea unei camere intregi pentru musafirii care raman peste noapte, va trebui sa achizitionati o canapea rabatabila.

Trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri de mecanisme de rabatare a canapelelor: prin clasicul sistem clic-clac, prin culisare pe roti, prin extensie – model cu dormeza realizata din plasa electrosudata, lamele elastice din lemn sau chingi elastice si rigide, ascunse sub sezutul canapelei.

Cu aceste sisteme de rabatare sunt dotate o gama extrem de variata de fotolii, canapele sau coltare. Pornind de la dimensiunea linvingului, mecanismul de extensie al canapelei si spatiul pe care-l va ocupa canapeaua extinsa, veti alege modelul potrivit.

Sezutul canapelei poate fi realizat din spuma poliuretanica sau burete cu arcuri sinusoidale.

Rolul decorativ al canapelei in living

Nu trebuie omis nici rolul decorativ al canapelei din livingul dumneavoastra. Foarte importanta este calitatea stofei din care este realizata tapiseria. Desigur ca si gama cromatica sau imprimeurile trebuie sa se incadreze in tabloul complet al livingului din casa dumneavoastra. Puteti alege dintre canapelele tapisate cu plus, piele sau piele ecologica in diverse combinatii cromatice.

Un model de canapea foarte popular este cel dotat cu perne si saltele dehusabile si lavabile. Acest model va permite sa schimbati radical aspectul canapelei prin inlocuirea periodica a huselor.

Un răspuns la “Cum alegem canapeaua potrivita pentru livingul casei noastre”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *