Categorii
Utile

Cum alegi patul supraetajat din camera copiilor

paturi suprapuse copii

Nu exista parinte care sa nu-si doreasca tot ce e mai bun pentru copiii sai. Fiecare parinte incearca sa le ofere propriilor urmasi copilaria perfecta, cu jucarii, hainute si conditii pe care, poate, nici ei nu le-au avut.


Camera copiilor este un univers miniatural ce trebuie sa corespunda cerintelor si nevoilor celor mici. Fiecare piesa de mobilier sau element de decor din camera lor este important si trebuie ales cu grija.

Una dintre cele mai importante piese de mobilier a camerei lor este patul. Un pat confortabil si de calitate ii ofera copilului dumneavoastra un somn linistit si sanatos.

Astazi vom vorbi despre paturile supraetajate destinate copiilor si criteriile de selectie a acestora.

1. Dimensiunea si modelul patului supraetajat. Atunci cand alegem patul pentru camera copiilor trebuie sa avem in vedere, pe langa latura estetica, si latura practica. Deseori, camera celor mici este o incapere de mici dimensiuni si atunci solutia ideala o reprezinta achizitionarea unui pat supraetajat, care ajuta la economisirea spatiului si asa restrans.

In magazinele de specialitate exista modele de paturi supraetajate concepute pentru a fi folosite de unul, doi sau chiar trei copii.

Paturile pentru un singur copil sunt, de obicei, intregi ansambluri de mobilier, avand amplasat patul de dormit la nivelul superior, partea inferioara fiind dotata cu un dulap sau un birou de studiu.

Modelele destinate familiilor cu doi sau trei copii au cate un pat pe fiecare nivel. Exista insa si pentru familiile numeroase modele mai complexe, care au incorporate in design, pe langa paturi, sifoniere sau birouri.

pat suprapus dormitor
pat suprapus dormitor

2. Materialul din care este confectionat – un alt criteriu de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem patul din camera copiilor. De calitatea materialului si a executiei depinde durata de viata a oricarei piese de mobilier.

In mod cert, cea mai buna alegere o reprezinta paturile realizate din lemn natural, dar si pretul acestora este pe masura. Insa daca bugetul va permite sa investiti intr-un pat confectionat din materiale ecologice si naturale, cu siguranta nu veti regreta.

Pe langa faptul ca modelele din panouri aglomerate sunt mai putin atragatoare din punct de vedere al designului, pot emana si o substanta daunatoare sanatatii: formaldehida, prezenta in compozitia placilor.

In cazul in care bugetul nu va permite achizitionarea unui pat din lemn natural si va hotarati pentru unul din panouri aglomerate (PAL, MDF etc.), va recomandam sa solicitati producatorului sau distribuitorului documentatia care sa ateste concentratia de formaldehida din compozitia patului nu depaseste 50% din valoarea limita, care le permite incadrarea in normele UE.

3. Al treilea criteriu de selectie a patului supraetajat pentru copiii dumneavoastra este siguranta. In primul rand, va recomandam sa cautati modele cu forme si finisaje rotunjite. Evitati modelele cu unghiuri ascutite si scari abrupte. Asigurati-va ca patul de la nivelul superior este dotat cu borduri de protectie, care nu va permite caderea celui mic de la inaltime.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *