Categorii
Intrebari de la cititori

Cum izolez termic un tavan? Deasupra este pod circulabil

Doresc sa izolez termic un tavan din beton armat de 10 cm pe exterior, adica in podul blocului care este circulat fiind mai multe boxe pentru lucruri marunte.
Pierd multa caldura prin tavan iarna.


Va rog sa-mi comunicati structura viitoarei lucrari de izolatie si dimesiunile pe categorii de materiale. Atentie podul este circulat.

Multumesc.

Intrebare de la Marcel, pe adresa redactiei: Cum izolez termic un tavan? Deasupra este pod circulabil.

4 răspunsuri la “Cum izolez termic un tavan? Deasupra este pod circulabil”

aveti nevoie de polistiren extrudat de 5cm,adeziv pentru a fixa polistirenul de placa,nisip+ciment pentru o sapa de 3cm care se toarna deasupra polistirenului. Eu va recomand sa montati rigips+vata minerala pe toate tavanele din casa

Buna ziua,eu va recomand polistiren extrudat de 5 cm grosime, cu nut si feder lipire cu spuma speciala,sa nu uitati de renumitele ciuperci. Si va rog sa faceti izolarea prin interior nu prin pod,socotesc ca suntem prea saraci ca sa cheltuim banii inutil.Sa fiti inteligenti si fara frica eu va doresc Succes…Fanica

Buna ziua, daca va permite inaltimea camerelor, izolati prin interior cu polistiren expandat cat mai gros ( eu as izola si cu polistiren de 10 cm daca mi-ar permite inaltimea cameri) este si un bun izolator fonic cat si termic); nu are decat sa va creasca temperatura din camera.

Buna seara.
Ma bucur ca ati dat curs invitatiei mele de a cere parerea despre problema dvs. pe acest site in care gasiti raspunsuri alternative la orice problema in constructii.
Am de comentat urmatorul aspect:
Optimul investitiei.
Daca urmati sfatul domnului Petrescu, costurile cresc cu cvaloarea costului prin aplicarea plasei din fibra de sticla cu adeziv, a ciupercilor cum a semnalat domnul Stefano, a driscuielii, a gletului, a vopselei aferente.
Daca urmati sfatul domnului Adrian, cea cu rigipsul, veti avea un cost de minim 19,20 lei/m2 pentru rigips + minim 4,5 lei vata pentru materiale.
Singura varianta viabila este termoizolarea prin pod cu polistiren extrudat de 5 cm grosime, cu adeziv spuma poliuretanica, fara armare din fibra de sticla. OPTIM, repet! Maxim de efect termoizolant cu minim investitie.
In rest, daca dispuneti de bani, orice investitie nu face decat sa circule mai multi bani dinspre dvs. spre producatori si executanti. Luati in calcul ca materialele raman in casa si manopera pleaca pe usa.
Sarbatori fericite si investitii cu cap si rost!

Cu stima,
bsterea@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *