Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Dungile in decorarea casei

perete in dungi

Folosirea dungilor in decorarea si amenajarea casei se practica dintotdeauna. Dungile verticale au darul de a inalta camera, iar cele orizontale de a o largi.


Imprimeul in dungi se potriveste oricarui stil de amenajare a casei si se preteaza atat in decorarea peretilor cat si in tapitarea canapelelor, a sofalelor, fotoliilor, a scaunelor, a comodelor, dar si a perdelelor, draperiilor, cuverturilor, pernelor si a covoarelor.

Uneori, imprimeul dungat se poate aplica si in finisarea dulapurilor. De pilda, o baie monocromatica poate fi inviorata cu ajutorul unui dulapior decorat in dungi subtiri in nuante vesele de roz, bleu, galben si vernil.

Dungi late, dungi subtiri

Pentru incaperile mari puteti alege decorul in dungi late, in culori neutre. Dungile late, mai ales in tonuri de bleumarin sau gri denota masculinitate si sobrietate. Dimpotriva insa – dungile subtiri, in nuante pastel si tonuri calde adauga casei un plus de romantism si delicatete feminina.

camera retro dungi

Stilul Retro, fanul dungilor

Unul dintre stilurile in care intalnim cel mai adesea decorul dungat este stilul Retro.

Asadar, daca decideti sa va amenajati casa in stilul anilor 50-70, va sugeram sa nu omiteti introducerea a cel putin unei piese de mobilier in dungi: o banala canapea dungata, pozitionata intr-un colt al livingului va poate schimba radical aspectul intregii incaperi.

Dungile pot fi folosite in combinatie cu diverse alte imprimeuri.
Stilul Eclectic, de exemplu, imbina cu succes peretii dungati cu covoare sau alte textile cu imprimeuri florale sau forme geometrice, obtinand astfel un interior jucaus si dinamic.

Dungile in camera copiilor

Decorul in dungi este o alegere potrivita si pentru decorarea camerei copiilor: puteti decora un perete cu ajutorul unui tapet ultralavabil in dungi colorate sau imbraca ferestrele in perdele dungate vesele si veti obtine o atmosfera potrivita unei camere pentru copiii dumneavoastra.

2 răspunsuri la “Dungile in decorarea casei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *