Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Ferestrele casei tale, elemente de decoratiune

decoratiuni ferestre

O casa prietenoasa este una luminoasa si bine aerisita, adica una prevazuta cu multe ferestre.


Daca dorim sa imbunatatim aspectul casei noastre trebuie sa tinem cont de faptul ca ferestrele sunt mai mult decat niste fante in pereti prin care patrunde aerul si lumina. Ferestrele casei pot completa decorul unei incaperi, daca sunt puse corect in valoare sau, dimpotriva, ii pot strica intreaga infatisare.

Asadar, pornind de la dimensiuni, forma si pozitionare, putem concepe decorarea ferestrelor casei noastre.

Ferestrele de la parterul casei pot fi decorate pe exterior cu obloane din lemn sau grilaje din fier forjat. Despre obloanele din lemn am vorbit intr-un articol dedicat aici: Obloanele din lemn. Un element de decor al casei.

Grilaje la ferestre

Grilajele din fier forjat se folosesc atat pentru decorarea exterioara a ferestrelor casei cat mai ales pentru a spori gradul de siguranta a locuintei. Pe piata producatorilor de fier forjat gasiti o multitudine de modele de grilaje, simple si delicate sau incarcate si complicate care pot fi cumparate de-a gata sau executate la comanda.

Alegerea va apartine, insa nu uitati ca este important ca modelul ales sa fie nu doar rezistent ci si placut privirii, pentru ca il veti avea in fata ochilor in fiecare zi.

Ramele ferestrelor pot fi din lemn sau PVC. Indiferent de materialul din care sunt executate, culoarea aleasa trebuie sa se potriveasca cu paleta cromatica a casei.

Specialistii recomanda ca ramele ferestrelor sa fie de aceeasi culoare cu usile si tocurile usilor de interior pentru a pastra aceeasi linie. De pilda, daca aveti usile interioare de culoare alba si ramele feresrelor trebuie sa fie la fel.

ferestre vitralii

Vitralii

O alta modalitate de decorare a ferestrelor sunt geamurile vitrate, o tehnica ale carei origini se duc departe, in istorie. Geamurile vitrate sunt o alegere buna mai ales in situatia in care privelistea pe care ne-o ofera ferestrele nu e tocmai placuta vederii.
Daca la origini vitrarea se aplica mai ales in cazul bisericilor si a lacaselor de cult, in sfera decoratiunilor interioare ale vremurilor noastre vitraliile pot fi aplicate aproape oriunde, atat in resedintele particulare cat si in sedii de firme.

Mai mult decat atat, vitraliile pot fi incadrate in toate tipurile si stilurile de amenajari interioare, de la clasic pana la high-tech.

Perdele, draperii, jaluzele, storuri

In ce priveste alegerea perdelelor, a draperiilor, a storurilor sau a jaluzelelor pentru decorarea ferestrelor, aveti in vedere stilul in care este decorata casa.

Astfel veti sti ce model de galerii sa achizitionati sau din ce tip de tesatura si ce culoare sa fie perdelele si draperiile potrivite. De exemplu, ferestrelor unei case amenajate in stil clasic li se potrivesc niste draperii din stofe de calitate, insa pentru ferestrele unei case amenajate in stil modern sunt suficiente niste jaluzele.

Un răspuns la “Ferestrele casei tale, elemente de decoratiune”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *