Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Gresie si faianta din piele. Decoratiuni interioare de lux.

faianta piele

Un nou tip de gresie si faianta, original, extrem de rafinat si elegant a cucerit inimile multor designeri de interioare – gresia si faianta din piele. In mod cert, acest tip de placi decorative face parte de categoria de lux a decoratiunilor interioare. Prin urmare si pretul este pe masura.


Placile ceramice cu fatele din piele sunt folosite pentru placarea decorativa a peretilor, a tavanelor si a pardoselilor.

Din ce este compusa faianta din piele?

Faianta din piele este compusa din trei straturi: carton dur, spuma de cauciuc si piele naturala sau artificiala. Pentru stratul superior se poate folosi orice tip de piele, cele mai des intalnite fiind pielea de vitel, de crocodil sau de sarpe.

Din ce este compusa gresia din piele?

Gresia din piele este compusa dintr-un strat de granit si unul din piele de vitel cu grosime de 3 mm. Suprafata placilor de gresie este tratata cu solutii speciale pentru a le mari rezistenta la uzura. Si gresia din piele este disponibila in forme, texturi, imprimeuri si culori variate.

Exista colectii de gresie si faianta din piele ale caror strat superior este acoperit cu un latex ce imita fidel metalul, pluta sau lemnul.

Mai mult decat atat, daca bugetul va permite, puteti comanda firmelor producatoare placi ceramice din piele cu imprimeu si dimensiuni personalizate.

faianta piele in baie

Montarea faiantei din piele

Peretele care urmeaza sa fie placat cu faianta din piele trebuie sa fie perfect drept, curat si uscat.

Montarea placilor de faianta se face cu ajutorul unui adeziv special, aplicat pe partea dorsala a placilor.

Faianta din piele se taie foarte usor cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau a unui cutter: pe dosul placilor se traseaza cu ajutorul unei rigle si a unui creion dimensiunea la care trebuie decupata placa si apoi se taie, avand grija sa nu taiem si stratul superior de piele, care trebuie sa imbrace in continuare marginile placii de faianta.

Astfel, vom decupa doar primele doua straturi (cartonul si spuma de cauciuc), iar pielea ramasa in exces in urma taierii va fi intinsa bine si apoi lipita, cu ajutorul adezivului special, de partea dorsala a placii.

In schimb, gresia din piele se monteaza ca orice alt tip de gresie, datorita stratului de granit de la baza.

Ingrijirea gresiei si faiantei de piele

Asa cum v-ati imaginat deja, placile decorative cu fatete din piele au nevoie de atentie speciala. Pe langa aspirat si sters cu o carpa umeda, o data la sase luni gresia si faianta din piele necesita curatarea cu produse special destinate pentru ingrijirea pielii.

Se recomanda evitarea contactului cu produse ce pot duce la decolorarea si patarea lor sau cu creme si solutii abrazive care pot produce zgaraieturi inestetice.

Gresia si faianta cu fatete din imitatie din piele poate fi curatata cu solutie de apa si spirt.

2 răspunsuri la “Gresie si faianta din piele. Decoratiuni interioare de lux.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *