Categorii
Utile

Ce tip de incalzire alegi? Incalzire cu lemne, pe gaz sau electrica?

Incalzirea cu gaz aduce cheltuieli mai mari peste iarna. Chiar si cea electrica.


Incalzirea cu lemne are avantajul costurilor mai mici, insa pentru persoanele comode prezinta si cateva dezavantaje:
1. lemnele trebuie sparte (poti plati om sa le sparga)
2. de cateva ori pe zi va trebui sa bagi lemne in centrala / semineu / soba / godin
3. daca vei lipsi cateva zile de acasa, incalzirea fiind cu lemne, focul va fi oprit, deci vei gasi temperaturi scazute cand te vei intoarce.
4. in zonele de campie, unde nu sunt paduri, costul unui metru cub de lemne poate fi mai ridicat. (afla ce inseamna un metru cub de lemne si un metru ster)

Sigur ca primele doua puncte pot fi privite ca si avantaje daca vom realiza ca miscarea nu ne poate face rau, ba dimpotriva.

Voteaza si tu mai jos. Vrem sa stim cati lenesi sunt prin zona 🙂

[poll id=”2″]

5 răspunsuri la “Ce tip de incalzire alegi? Incalzire cu lemne, pe gaz sau electrica?”

Daca ar fi sa punem intr-o balanta si avanrajele si dezavantajele acestor 3 tipuri de incalzire cred ca cel mai rentabila(pentru mine) este incalzirea pe gaz…dar depinde probabil de la om la om.

Nu sunt de mult pe acest site, dar pentru o prima impresie este interesant.Pot gasi undeva proiectul si casa pe care ati realizat-o? sunt tare curios cum arata.

Aleg incalzirea cu lemne deoare ma ajuta sa economisesc si este o placere pentru un barbat sa puna lemne pe foc.

eu sunt pentru incalzirea pe lemne, dar pentru a preintampina lipsa de incalzire cand nu suntem acasa sau noaptea spre dimineata e de preferat sa fie mixta eventual cu electrica cu inductie care ca si consum (pret) nu e mai mare decat cea pe gaz si are avantajul simplitatii si sigurantei impotriva exploziei.
conceptia si montarea instalatie pe lemne este de asemenea foarte importanta pentru fiabilitate si consum, chiar daca costurile de montaj sunt putin mai mari, amortizarea se face mai repede iar economiile ulterioare aduc „castig”
fiecare instalatie are personalitatea ei in functie de multi factori, dar nu pot intra in amanunte tehnice (secrete acumulate in decenii de munca cu pasiune)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *