Categorii
Intrebari de la cititori

Incalzire prin pardoseala vs incalzire clasica cu radiatoare

Buna ziua,


V-as fi recunoscatoare daca mi-ati expune parerea dvoastra legat de incalzirea prin plinta si prin pardoseala versus incalzirea clasica cu radiatoare a unei case la tara. Mentionez ca este o casa nou ridicata la rosu.

Cu stima,

Intrebare de la Gyonul Gemil, pe adresa redactiei: Incalzire prin pardoseala vs incalzire clasica cu radiatoare

Nota redactiei: mai poti citi si
Sistemul de incalzire electrica in pardoseala, ce parere aveti?
Ce tip de incalzire alegi? Incalzire cu lemne, pe gaz sau electrica?
Merita incalzirea prin pardoseala?

6 răspunsuri la “Incalzire prin pardoseala vs incalzire clasica cu radiatoare”

Incalzire prin pardoseala:
1. electrica: montaj mai simplu, poate fi facut in regie proprie si scapati de calorifere si cheltuieli aferente (tevi etc)
2. termica: necesita o centrala combustibil solid sau gaz plus montaj minutios. cheltuieli mai mari de montare

Incalzire clasica cu radiatoare:
asa cum o stiti

Dezavantajul la incalzire electrica prin pardoseala este costul mare lunar al facturii de curent electric.

eu stiu ca la incalzirea electrica prin pardoseala sunt costuri foarte mari la facturile lunare.
Tot incalzirea clasica e mai buna.
Pe lemne e cel mai ieftin

aleg incalzire prin pardoseala. trebuie cumparat si un generator. Daca se opreste curentul sa nu ai probleme

Fiecare incalzire are avantajul sau… Daca incaperile sunt mai mari – e buna cea electrica prin pardoseala, dar cu buton performant de reglare a energiei electrice… Dai putin pe toata suprafata incaperii si gresia de calitate pastreaza caldura pentru mai mult timp, ca si sobele de teracota… In rest – cel mai rentabila este acea incalzire care este facuta cu CAP ! Tinand cont ca energia electrica nu depinde doar de Domnia voastra, ci si de multi altii, care te pot deconecta cand ti-a viata mai draga… Cu lemne e mult mai sigur: „Iesi afara – dai la capre, dai la rati… Intri in casa – pui un bat !…” Si ti-e mai cald… Dai cu mintea moldoveanului cea de pe urma… De zece ori masoara si… sa nu te tai cumva…

margas. ro / incalzirea-in-pardoseala-versus-incalzirea-clasica-cu-radiatoare-avantaje-si-dezavantaje/

Incepem cu incalzirea in pardoseala: este ideala pentru persoanele alergice pentru ca nu antreneaza miscarea prafului in incapere si se pliaza foarte bine stilului de viata modern.

Odata montat, imaginati-va ca aveti un radiator de marimea intregii pardoseli care va furnizeaza caldura in intreaga locuinta, consuma mult mai putin decat sistemul clasic, in plus, nici nu-l vedeti ci doar ii simtiti caldura!
Incalzirea in pardoseala ofera deci avantaje pe mai multe planuri: nu mai limiteaza posibilitatile de amenajare interioara, nu mai tineti cont pe ce perete este caloriferul cand amplasati mobilierul, pe pereti nu mai avem montate niste radiatoare banale sau mai mult niste masti din diferite materiale care sa le acopere si sa le modifice aspectul la nivel vizual…
Montarea sistemului de incalzire in pardoseala fiind amplasat sub aceasta il face imperceptibil la nivel vizual dar la nivel senzorial treburile se schimba…talpa nu mai simte rece ci cald! Aceasta este solutia ideala pentru copii, care mai tot timpul se joaca stau intinsi pe pardoseala, pentru persoanele in varsta dar si pentru animale de companie.

tin sa-l contrazic ionut , incalzirea prin pardoseala ridica praful ,am renuntat la ea din motive de sanatate , am devenit alergic la praf mai exact la alergeni,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *