Categorii
Utile

Ingrijirea mobilierului din piele. Canapelele

canapea piele

Canapelele din piele – rafinate si elegante, sunt dintre cele mai scumpe, dar si pretentioase piese de mobilier ale unei case. Deseori evitam achizitionarea lor de teama ca nu vom sti cum sa le mentinem aspectul initial.


Astazi, va vom vorbi despre ingrijirea, pastrarea si intretinerea mobilierului din piele.

Un lucru bine de stiut: nu este indicata achizitionarea canapelelor din piele pentru casele de vacanta.

Explicatia e simpla – casele de vacanta sunt incalzite doar atunci cand sunt vizitate, prin urmare, in anotimpurile reci temperatura poate scadea foarte mult, acest lucru ducand, in timp, la producerea fisurilor pe suprafata pielii de pe canapele. Asadar, pentru prelungirea duratei de viata, mobilierul din piele trebuie tinut in incaperi permanent incalzite.

Transportul mobilierului din piele

In timpul transportului se recomanda infasurarea canepelelor din piele in paturi. Astfel, se va evita producerea zgaraieturilor inestetice pe suprafata lor. De asemenea, este indicat sa nu depozitati pe canapele obiecte grele pentru ca riscati sa le deformati.

Daca transportul se efectueaza pe timp de iarna, dupa ajungerea la destinatie, va sugeram sa pastrati canapele infasurate in paturile in care au fost invelite pe durata transportului inca 24 de ore, pentru a evita trecerea brusca de la o temperatura la alta.

mobilier piele

Ingrijirea canapelelor din piele

Iata cateva reguli de baza pentru ingrijirea si prelungirea duratei de viata a canapelelor din piele:

1. Nu este indicata folosirea substantelor pentru ingrijirea pielii imediat dupa achizitia canapelelor, deoarece acestea sunt deja tratate cu solutii speciale de protectie de catre producatori.

2. Pentru degajarea porilor de pe suprafata pielii canapelele trebuie aspirate periodic;

3. Pentru indepartarea petelor de suprafata e suficient sa stergeti locul cu o carpa umeda sau cu un burete neabraziv inmuiat intr-o solutie de apa cu sapun. In niciun caz nu turnati apa pe canapea.

4. O data la sase luni este recomandat sa curatati canapelele cu produse special concepute pentru ingrijirea si curatarea pielii.

5. Va sugeram ca inainte de aplicarea produselor de curatat pe canapele sa le incercati intr-o zona mai putin vizibila a lor sau pe un esantion din acelasi tip si culoare a pielii.

6. Retineti ca pielea expusa la razele UV isi poate modifica, in timp, culoarea. Prin urmare, luati in calcul si acest aspect atunci cand alegeti locul in care o veti expune in casa dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *