Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Livingul in stil Retro. Mobilier abstract, inspirat din trecut

mobilier living retro

Livingul in stil Retro este o incapere atragatoare, ce abunda si uimeste cu cantitatea de culori tari si cu o sumedenie de accesorii si imprimeuri originale.


Stilul retro modern presupune restilizarea pieselor de mobilier din perioada anilor 50-70, obtinand astfel fotolii, canapele si alte piese de mobilier de forme abstracte si futuriste inspirate din trecut.

Mobilier si accesorii retro, in living

Un set de canapele, o masuta pentru cafea si un lampadar cu abajur constituie setul de pornire pentru mobilarea unui living. Daca spatiul va permite, puteti adauga o servanta, un birou de mici dimensiuni si o comoda cu picioare inalte.

Mobilierul este realizat din plastic, sticla, metal cromat sau materiale ce imita lemnul. Suprafetele pieselor de mobilier sunt bine slefuite, chiar lucioase.

Completarea stilului retro in interiorul livingului se face cu ajutorul covoarelor, a vazelor pentru flori, a accesoriilor si decoratiunilor din cristal, a posterelor sau a afiselor de cinema inramate, din anii 50-70, a unui fotoliu balansoar, a unui aparat telefonic vechi etc.

Scriam la inceputul articolului ca majoritatea pieselor de mobilier retro au forme avangardiste. Cel mai bun exemplu il constituie rafturile pentru carti asimetrice, realizate din sticla sau plastic multicolor.

Perdele si draperii

Perdelele si draperiile ce imbraca ferestrele in stil retro sunt din fibre sintetice viu colorate. Foarte populare in perioada in care a luat nastere stilul retro erau draperiile din fire sintetice curgatoare care au revenit in atentia cumparatorilor in ultima perioada.

amenajari living retro

Stilul retro – lumina artificiala din plin si in living

Iluminatul artificial abundent se numara si el printre caracteristicile stilului de amenajare Retro. Importatorii si distribuitorii corpurilor de iluminat ne pun la dispozitie o gama foarte variata de produse concepute special pentru admiratorii stilului retro: lustre, lampadare cu abajur din panza sau plastic si tot felul de aplice.

Nu ezitati sa va dotati livingul cu cat mai multe surse de lumina artificiala. Interioarele retro sunt, de regula, foarte incarcate cromatic si lumina in abundenta ajuta la deslusirea contrastelor si a jocului de culori.

Finisajele livingului retro

Pentru peretii livingului cea mai buna solutie o constituie tapetul in dungi verticale sau cu imprimeuri florale. O alternativa a celor doua este tencuiala decorativa in culori tari: violet, albastru electric, rosu intens etc.

Pardoseala livingului in stil retro se placheaza cu gresie, dusumea sau parchet.

Dupa o asemenea simfonie de culori, tavanul ramane de un alb imaculat.

Cum spuneam si mai sus, stilul retro presupune folosirea abundenta a culorilor care pot fi asociate in cele mai variate si neasteptate combinatii: albastru cu portocaliu, verde cu roz.

Culorile alb, negru si rosu fiind totusi cele mai des intalnite atat in decorarea peretilor, cat si a mobilei si accesoriilor folosite in decorarea in stil retro a unei case.

Imagini livinguri retro

2 răspunsuri la “Livingul in stil Retro. Mobilier abstract, inspirat din trecut”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *