Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Mobilier in stil minimalist

dormitor minimalist

Mobilierul minimalist poate fi definit intr-un singur cuvant – functionalitate. Absolut fiecare piesa de mobilier trebuie sa-si justifice prezenta in casa prin confort, utilitate si imbinare perfecta cu restul interiorului.


Pentru decorarea casei in stil minimalist e nevoie de inspiratia de-a insufleti o incapere cu ajutorul formelor simple din punct de vedere al designului si al culorii. Mobilierul minimalist este laconic in exprimare si totodata multifunctional, nu este conceput pentru a iesi in evidenta din decorul intregului ansamblu, ci devine partea functionala a stilului pe care il reprezinta.

Ce reprezinta stilul minimalist?

Canapelele, ca toate celelalte piese de mobilier in stil minimalist, sunt concepute in linii drepte si forme dreptunghiulare, sunt joase iar culoarea lor trebuie sa fie contrastanta cu restul incaperii.

stil minimalist living

Stilului minimalist ii sunt straine corpurile de mobila greoaie si masive. Pana si sistemele de inchidere si deschidere ale dulapurilor si comodelor minimaliste (manerele) sunt ascunse, daca nu lipsesc cu desavarsire. Elementele de decor ale mobilei, incrustatiile, caracteristice altor stiluri de amenajare, nu au nimic in comun cu stilul minimalist.

Fiecare element prezent intr-o casa amenajata in stil minimalist trebuie folosit in scopul pentru care a fost inventat. De exemplu, in conceptia minimalismului o farfurie, oricat de frumoasa, este destinata mancatului si nicidecum expunerii pe un perete, pentru a incanta ochii privitorilor.

Dulapurile stilului minimalist sunt realizate in forme simple. Deseori, se cauta solutii pentru incastrarea lor intr-un perete pentru a castiga cat mai mult spatiu in casa.

Ferestrele trebuie sa fie cat mai mari si cat se poate de expuse vederii. In conceptia minimalista, fereastra are rolul strict de luminare abundenta a casei, nicidecum rol decorativ. Asadar, nici nu poate fi vorba despre draperii pompoase sau perdele dantelate.

Ferestrele pot fi acoperite cu niste rulouri simple sau storuri romane din in sau bumbac, intr-o singura culoare. Casele decorate in stil minimalist sunt spatioase si aerisite.

Materiale folosite in stilul minimalist

Materialele de baza folosite in realizarea mobilierului in stil minimalist sunt lemnul, sticla si tesaturile din fibre naturale. In general, stilul minimalist este adeptul materialelor de origine naturala, insa accepta si imitatiile mai putin costisitoare ale lor.

De aceea, intr-o casa amenajata in stil minimalist veti intalni si lemn sau piatra naturala, dar si parchet laminat, sticla, acril sau metal. Materialele cu aspect lucios contribuie la crearea iluziei de marire a spatiului.

3 răspunsuri la “Mobilier in stil minimalist”

Ca sa nu dau gres in initierea lucrarilor de aqmenajare a interiorului casei (118mp)cu ce as putea sa incep: pereti ,parchet,usi,mobila…care e regula in materie de culori si imbinari de culori intre pereti, mobilier,usi ,parchet…carui tip si culori de parchet i se pot atribuii cele mai multe sortimente de mobilier si o vasta paleta de culori…???MULTUMESC ANTICIPAT!

Salut, Nicol!
In primul rand, ar trebui sa te decizi asupra stilului pe care-l vei aborda in decorarea casei. In principiu, stilul ales traseaza regulile de baza in alegerea finisajelor, culorilor, mobilierului si decoratiunilor in general.
In alta ordine de idei, daca ai ales deja tamplarie de culoare alba pentru ferestre, poti merge pe aceeasi culoare si la usi (atat cele de interior, cat si cea exterioara). Pentru intregirea ansamblului iti sugerez ca indiferent de tipul de pardoseala montata, sa alegi plinte de culoare alba, care vor continua firesc desenul tamplariei albe din casa.
In ce priveste mobilierul, pot adauga ca in ziua de astazi magazinele de specialitate abunda de colectii pe toate gusturile. Este adevarat insa ca mobilierul din lemn masiv este mai scump decat cel fabricat din panouri aglomerate tip PAL sau MDF.
Totul depinde de gustul, preferintele si bineinteles bugetul de care dispui. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *