Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Mobilier in stil Provence

provence

Mobilierul in stil Provence emana frumusetea naturii prin simplitatea formelor si a culorilor sale.


Lemnul in culori deschise sau inchise cu aspect invechit si uzat (crapaturi, fisuri, zgaraieturi etc.), fierul forjat si piatra naturala constituie materia prima pentru realizarea mobilierului in stil Provence.

O casa mobilata si decorata in stil Provence este colorata in pasteluri si plina de obiecte si piese de mobilier care par sa aiba multe de povestit datorita infatisarii lor, deloc noi. Culorile obisnuite stilului Provence sunt albul sau griul deschis, albastrul sau bleul, galbenul, purpuriul si rosul.

Stilul Provence, intre alte stiluri

Adevarata mobila in stil Provence se deosebeste de celelalte tipuri de mobilier prin faptul ca de cele mai multe ori este lucrata manual. Astfel, fiecare piesa de mobilier capata originalitate, unicitate si sarm personal iar casa mobilata in acest stil frantuzesc va deveni un camin deosebit si plin de caldura.

bucatarie provence

Stilul Provence este foarte flexibil, isi poate schimba aspectul in functie de preferintele si gusturile fiecarui proprietar in parte: de la cel mai modest si simplist, cu dulapuri, bufete sau mese aparent uzate si zgaraiate de trecerea timpului, pana la cel mai luxos, mobilat cu piese de un alb imaculat, cu aer aristocrat. Orice varianta am alege, la final vom obtine o casa placuta, primitoare, relaxanta si extrem de confortabila care ne va purta in sudul pitoresc si insorit al Frantei.

Specificul zonei Provence este reprezentat de scaunele confortabile cu sezut si spatar din lemn sau nuiele din lemn impletite, mesele masive in jurul carora se pot aduna familiile numeroase, dulapioarele mici si cochete, bufetele cu multe sertare pictate manual cu elemente florale, cosurile de rachita, suportii din fier forjat in culori pastel sau goblenurile si tapiteriile lucrate manual.

Mobila stil Provence

Daca dispuneti de timp si resurse financiare puteti cauta mobilier in stil Provence prin anticariate. Cu siguranta veti gasi piese care sa corespunda cerintelor dumneavoastra. Daca nu doriti sa pierdeti timp adunand piesa cu piesa pana la mobilarea completa a casei, orientati-va catre magazinele de profil unde puteti gasi mobila dorita.

Producatorii de mobilier dispun de tehnici moderne de prelucrare a lemnului pentru a-i da aspect invechit, creand astfel senzatia de autentic, de mobila trecute prin secole.

mobila provence

Cei mai buni in domeniul fabricarii mobilei in stil Provence sunt desigur celebrii producatori francezi: Montigny, Grange sau Charler Roi. Pe langa acestia, care au capatat notorietate in domeniul fabricarii de mobilier stil cu preturi piperate, mai ales pentru ca multe dintre ele sunt piese unicat, mai sunt si producatorii mai putin cunoscuti sau fabricile ce produc mobilier de serie, cu preturi accesibile tuturor.

O alta varianta este sa gasiti un tamplar priceput care sa va lucreze la comanda mobila dorita. Nu uitati ca mobila Provence nu trebuie sa aiba aspect impecabil si nou.

O mobila de calitate, executata cu maiestrie, va gasi intotdeauna drum spre inimile iubitorilor stilului Provence. Pe langa faptul ca este practica si comoda, are darul de a ne bucura privirile si sufletul.

Citeste si Bucataria in stil Provence si Terasa casei in stilul Provence

Imagini mobilier stil Provence

5 răspunsuri la “Mobilier in stil Provence”

Un stil superb pentru decorarea unei case sau a unui apartament! De vis, mai ales ca se folosesc culori foarte deschise sa sporeasca impresia de lumina naturala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *