Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Mobilierul in stil chinezesc

design interior asia

Arta mobilierului a inceput sa se dezvolte in China in perioada dinastiei Ming. Trasatura de baza a mobilei chinezesti sunt suprafetele lacuite. Modalitatea si tehnologia acoperirii cu lac a suprafetelor mobilei si apoi a lustruirii pana la obtinerea unui luciu impecabil a fost transmisa din generatie in generatie pana in ziua de astazi.


Mobila chinezeasca lacuita

Mobila lacuita de culoare neagra, rosie sau maro inchis cu elemente aurii de decor este mobila traditionala chinezeasca. Specifice mobilierului chinezesc sunt incrustatiile in fildes, in scoici, metal, pietre semipretioase, lemn de esenta rara sau in carapace de broasca testoasa.

Una dintre cele mai raspandite si populare piese de mobilier chinezesc este setul de tabureti din lemn de diferite dimensiuni, care poate fi folosit atat pe post de scaun cat pe post de masa pentru servirea ceaiului, de exemplu.

Banchetele chinezesti cu picioarele din lemn lacuit si cu sezutul tapitat cu matase sunt si ele caracteristice artei mobilierului fabricat in China.

Scaunele si fotoliile in stil chinezesc sunt cu picioare scurte si cat se poate de simple ca model. Incrustatiile rafinate abunda pe mesele joase, lacuite.

Pe post de spatii de depozitare chinezii folosesc cosuri impletite din lemn, cufere si cutii frumos finisate.

Materia prima pentru realizarea mobilierului in stil chinezesc o constiuie lemnul de bambus. In China, bambusul simbolizeaza vitalitatea, frumusetea si generozitatea.

interior mobilier china

Popularitatea mobilei chinezesti

Amenajarea caselor in stil chinezesc, un stil conservator si rezervat, se face dupa un set de reguli Feng Shui.

Feng Shui este o stiinta chinezeasca care spune ca pentru a obtine o casa armonioasa trebuie evitata formarea unghiurilor, in mod special a celor foarte ascutite si a liniilor drepte.

Pentru impartirea si delimitarea spatiilor din casa chinezii folosesc paravane din hartie de orez sau matase, pictate manual.

Culoarea dominanta in realizarea mobilierului este rosul care se asorteaza cu auriul, cu negrul sau cu nuante de maro inchis. Multe piese de mobilier de culoare neagra sunt inscriptionate cu litere chinezesti aurii.

O sugestie din partea specialistilor Feng Shui pentru cei care aleg sa-si decoreze casa in stil chinezesc este achizitionarea unui acvariu cu finisaje din lemn lacuit incrustat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *