Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Mobilierul in stil clasic. Mobila simpla si eleganta

design living clasic

Mobila in stil clasic a fost si ramane dintre cele mai cautate tipuri de mobilier. Si asta pentru ca imbinarea armonioasa a formelor rafinate si a materialelor de inalta calitate specifice mobilierului realizat in stil clasic sunt mereu de actualitate si satisfac gusturile multor categorii de cumparatori.


Pe langa cele enumerate mai sus, trebuie adaugat ca mobilierul clasic este fabricat din lemn natural iar astazi, poate mai mult ca oricand, toate elementele de decor de provinienta naturala sunt la mare cautare.

Mobilierul in stil clasic a aparut in secolul XVIII ca urmare a pasiunii europenilor pentru cultura antichitatii si a inlocuit stilul rococo, plin de inflorituri si elemente complicate de decor.

Trasaturi de baza ale mobilierului in stil clasic

Spre deosebire de mobilierul baroc sau rococo, incarcat si aglomerat, mobilierul in stil clasic este mult mai usor, compact, simplu si elegant. La realizarea mobilierului in stil clasic accentul se pune pe finisarea fatetelor care sunt decorate cu elemente simple de decor in forme geometrice: romb, cerc, oval, dreptunghi etc.

Insa asta nu inseamna ca mobilierul clasic are aspect saracacios ci dimpotriva, simplitatea formelor si a liniilor in combinatie cu fibra lemnului natural dau nastere unui ansamblu cu aer aristocrat.

Fatetele pieselor de mobilier in stil clasic sunt bine slefuite, grunduite si slefuite. Pentru disparitia totala a asperitatilor si un luciu impecabil mobilierul este lustruit cu ceara naturala. Unele piese de mobilier sunt incrustate cu piatra, sidef, elemente din lemn de esenta rara, bronz sau cristal.

Pentru realizarea mobilierului clasic se foloseste lemnul de abanos, de mahon, de stejar, visin, nuc etc.

baie stil clasic

Caracteristici specifice ale mobilierului clasic in functie de tara de origine

Ideea de mobilier in stil clasic are aceeasi semnificatie si acelasi sens indiferent de tara din care provine. Insa pe langa ideile generale, mobilei in stil clasic i se adauga si elemente specifice tarii in care este fabricata. Asadar, mobilierul poate oglindi din traditiile tarii producatoare.

Mobilierul clasic englezesc. Daca doriti sa va amenajati casa in stil clasic si sever care sa impuna respect, va sugeram sa va orientati catre mobila clasica realizata in Marea Britanie. In mobilierul englezesc predomina elemente din stilul empire cu accente de stil gotic, ambele caracteristice britanicilor.

Mobilierul clasic francez. Pentru persoanele boeme, pline de viata, cea mai potrivita alegere este mobilierul clasic de fabricatie franceza. Spre desebire de omologul sau britanic, mobilierul clasic francez este ceva mai relaxat, cu mai multe elemente de decor, fara a abuza de ele, pastrand astfel armonia si simplitatea stilului clasic.

Designul deosebit, calitatea ireprosabila, finisajele deosebite, lemnul de esenta rara folosit la realizarea lui, fac din mobila fabricata in Franta unul dintre cele mai cautate tipuri de mobilier clasic din intreaga lume.

Mobilierul clasic de origine italiana. Daca sunteti adeptul mobilierului ce abunda in elemente de decor fiind in acelasi timp rafinat si gratios, va sugeram sa alegeti mobilierul de origine italiana. Mesterii italieni sunt recunoscuti pentru abilitatea de a crea piese de mobilier deosebite si originale din lemn de esenta rara, punand accent pe textura si fibra lemnului, pe forma pieselor de mobilier. Mobila clasica fabricata in Italia se afla permanent in topul preferintelor designerilor si specialistilor in decoratiuni si amenajari interioare.

4 răspunsuri la “Mobilierul in stil clasic. Mobila simpla si eleganta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *