Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Stilul Fusion in amenajarea casei. Renunta la stereotipuri.

stil fusion

Un nou curent in domeniul amenajarilor interioare, care cu putin timp in urma putea fi considerat absurd, castiga tot mai mult teren si tot mai multi simpatizanti. Stilul despre care vom vorbi astazi se numeste Fusion.


In ultimii ani am tot auzit acest termen in emisiunile culinare, care ne propun retete Fusion sau in cluburi, unde DJ-ii ne provoaca la dans mixand muzici de diferite genuri sub denumirea generica de muzica Fusion. Iata ca nici domeniul amenajarilor interioare n-a scapat neatins de acest curent.

Amenajarea casei in stil Fusion necesita o deschidere spre imbinarea luxului specific stilurilor Empire sau Art Deco cu simplitatea stilurilor minimaliste sau traditionale. Mai exact, capacitatea de-a vedea obiectele traditionale dintr-un alt unghi, o alta perspectiva, imbinand lucruri ce par sa nu aiba multe in comun, renuntand la stereotipuri.

O casa in stil Fusion este o locuinta vesela, plina de viata si in permanenta miscare. Din ce in ce mai multi oameni aleg sa-si decoreze astfel casa pentru ca ritmul modern de viata ii face sa nu mai aiba rabdarea de-a pastra o singura directie in amenajarea locuintei, amplasand astfel o vaza africana adusa din cea mai recenta calatorie in Africa pe o masuta delicata achizitionata dintr-un butic frantuzesc.

amenajari living fusion

Insa si stilul Fusion are cateva reguli de amenajare:

1. Mai bine mai putin decat prea mult. Cu alte cuvinte, trebuie sa tineti cont de faptul ca mobilierul si obiectele de decor trebuie sa se completeze si sa se puna in valoare reciproc, lucru imposibil intr-o incapere supraaglomerata. Asadar, nu abuzati de cantitatea elementelor decorative dintr-o incapere.

2. Nu uitati de bunul gust. Anume bunul gust va va ajuta sa decideti daca un lampadar modern se incadreaza intr-un dormitor mobilat in stil rococo.

3. Nu va grabiti. Niciun lucru facut in graba nu va fi perfect. Relaxati-va, inchideti ochii si faceti un exercitiu de imaginatie. Incercati sa va imaginati cam cum ati dori sa arate casa dumneavoastra decorata cu obiecte provenite din diferite culturi si stiluri si abia dupa ce sunteti perfect convinsi ca ati gasit locul potrivit pentru fiecare, actionati.

4. Indrazniti! Stilul Fusion inseamna curaj. Imaginati-va o casa amenajata in linii si unghiuri drepte, in care predomina sticla, plasticul sau metalul cromat, totul specific stilului high-tech, iar baia este decorata in rosu si auriu, cu goblenuri pe pereti si cu un port-prosop din coarne de cerb. Va rezulta o alaturare total neobisnuita a stilurilor care ii va lasa pe multi cu gura cascata.

Stilul Fusion este potrivit mai ales caselor sau apartamentelor de mari dimensiuni deoarece are nevoie de spatiu de desfasurare. Introducerea acestui stil intr-un apartament obisnuit de bloc risca sa duca la supraaglomerarea spatiului.

Caracteristici ale stilului Fusion

Culorie caracteristice stilului Fusion sunt cele vii, care se completeaza reciproc sau combinatiile neobisnuite de culori: mov cu kaki, de exemplu.

Animal-print – un alt element caracteristic stilului Fusion in decorare. Se poate regasi pe paturi, cuverturi, perne, covoare etc. Puteti inlocui covorul din living sau din dormitor cu o blana de tigru, de pilda.

Stilul Fusion permite folosirea unei mari cantitati de stofe si tesaturi naturale: pereti drapati in stofe de calitate, paturi, covoare sau tapiterii deosebite.

Sursele de iluminat, deseori de forme si texturi diferite, sunt amplasate in cele mai neobisnuite locuri din camera pentru a pune in valoare diverse elemente de decor sau pentru a accentua anumite zone ale incaperii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *