Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajari, decoratiuni interioare in culoarea mov

living violet

Fiecare culoare ne influenteaza psihic intr-un fel anume. Violetul si nuantele lui contribuie la relaxarea psihica. Prin urmare, intr-o incapere decorata intr-una dintre nuantele culorii violet, veti simti cum grijile se indeparteaza, iar odihna si detasarea de cotodian le iau locul.


Nuanta mov contribuie si ea la relaxarea noastra psihica si este foarte placuta ochiului. Cu mov puteti decora absolut orice camera a casei dumneavoastra. Psihologii sustin ca starea de nervozitate dispare la scurt timp dupa intrarea intr-o incapere decorata in aceasta nuanta.

Pentru admiratorii stilului clasic de amenajare a casei, specialistii recomanda combinarea movului pal cu nuante de roz intens si auriu. Pe vremuri, aceste culori erau deseori folosite in decorarea resedintelor regale.

baie violet

Peretii zugraviti intr-o nuanta calda de mov si ferestrele imbracate in draperii grele, roz, mobilier alb cu incrustatii fine, oglinzi si tablouri in rame masive, aurii sunt doar cateva dintre solutiile decorarii unui living mov clasic. Rezultatul este unul spectaculos, emana lux si eleganta.

Stilurile minimaliste moderne folosesc, de regula, combinatii de alb, negru sau gri si nuantele acestora. Unii designeri aleg sa introduca si cateva pete de culoare, pentru a sparge monotonia spatiilor minimaliste. Intr-o astfel de situatie poate fi intalnit movul, fie sub forma unui tablou, a unei piese de mobilier sau chiar a unui covor. Movul are darul de-a inmuia atmosfera sobra a unei case amenajate in stil minimalist.

Spuneam si mai sus ca movul este o culoare universala si poate fi folosita in decorarea oricarei incaperi a unei case, fie ca vorbim despre amenajarea unei bai, fie ca o vom folosi in decorarea camerei copilului, pentru a-i asigura un somn linistit.

Tocmai de aceea psihologii recomanda violetul, movul si nuanta lila mai ales pentru camera nou nascutilor de ambele sexe.

dormitor fetite violet

Din acelasi motiv este salutara ideea decorarii dormitorului matrimonial in nuante de mov.

Producatorii de mobilier au remarcat succesul pe care il au piesele de culoare mov si au lansat colectii intregi in aceasta nuanta: mese, scaune, fotolii, canapele, comode etc.

Pe langa toate acestea, puteti folosi in decorarea casei si accesorii in nuantele culorii mov: tablouri, perdele, draperii, covoare, pernute, prosoape, vaze, lumanari parfumate si multe altele.

Un răspuns la “Amenajari, decoratiuni interioare in culoarea mov”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *