Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Baile amenajate in stil retro

model baie retro

O casa retro nu poate fi completa fara o baie amenajata si decorata in acelasi stil.


Sarmul bailor amenajate in stil retro este dat de cazile din fonta, chiuvetele rotunde montate pe suporti din fier forjat, vasele de toaleta cu rezervoare suspendate, dulapioarele din lemn viu colorate sau suportii pentru prosoape, sapun si periute de dinti din alama etc.

Desigur ca amenajarea baii poate sa varieze in functie de gusturile fiecarui proprietar, insa pentru a confirma prezenta stilului retro este obligatorie prezenta unei oglinzi de mari dimensiuni, imbracata in rama de lemn, cu multe detalii sculptate.

Culorile intr-o baie stil retro

Pornind de la ideea ca salile de baie sunt, de obicei, niste incaperi mici, paleta cromatica predominanta este pastel. Petele de culoare din baile amenajate in stil retro sunt nuantele stinse de bleu, verde, maro, caramiziu sau rosu. Deseori e intalnita combinatia alb-negru, in forma de tabla de sah, intalnita, mai alea, in placarea pardoselii din baie.

Placarea peretilor cu faianta este doar partiala, adica in locurile cel mai des expuse umezelii: in jurul cazii sau in fata chiuvetei. Unii designeri renunta de tot la placarea peretilor cu faianta, alegand peretii simpli, zugraviti cu vopsea ultralavabila.

Decorul retro al baii se completeaza cu ajutorul accesoriilor: baterii pentru cada si chiuveta cu aspect invechit din alama, sticlute si recipienti din sticla colorata, tablouri alb-negru in rame deosebite, corpuri de iluminat in stilul anilor 50-70 etc.

2 răspunsuri la “Baile amenajate in stil retro”

Atunci cand se porneste in amenajarea baii in stil retro lavoarul, cada, bateriile, vasul de WC si cada sunt esentiale in aspectul baii. La celelalte componente, cum ar fi mobilierul se poate lucra, se pot imbunatati anumite aspecte, fronturile de usi; se pot reconditiona piese de mobilier mai vechi.

Un vas de WC foarte interesant este cel de la AnimaVision.ro
animavision. ro/vas-retro-rezervor-capac-p-1604.html
Are marginea ridicata la rezervorul de apa si baza cu linii verticale.

Se pot imbina elemente retro cu cele moderne creandu-se un impact vizual remarcabil.

Aspectul retro confera baii un aspect foarte interesant si te face sa te simti foarte bine si relaxat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *