Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Bucatarii inzidite. Sa aflam ce si cum

bucatarie inzidita


Mobila de bucatarie, mai ales cand vorbim despre dotarea uneia de mari dimensiuni, este una dintre cele mai costisitoare investitii din intreaga casa. O alternativa la mobilierul de-a gata, fabricat din lemn, PAL sau MDF este mobilierul inzidit.

Bucatariile inzidite sunt avantajoase atat prin prisma pretului mai mic decat cel al bucatariilor cumparate de-a gata sau realizate la comanda, cat si prin infatisarea deosebita pe care o au.

Totusi, trebuie tinut cont de un aspect si anume ca acest tip de mobilier nu mai poate fi permutat si ca decizia amplasarii diverselor zone de activitate va fi pe termen foarte lung, daca nu chiar definitiva.

Prin urmare, este important sa stabiliti de la bun inceput unde se va afla chiuveta, plita, cuptorul, unde doriti sa aveti dulapuri pentru vase sau sertarele pentru tacamuri. Asigurati-va ca dupa montare veti obtine o bucatarie utila, practica si frumoasa.

O bucatarie cu mobilier inzidit poate fi realizata din caramida, BCA sau din placi de rigips, montate pe profile speciale sau pe schelet din lemn.

bucatarie mobila inzidita

Atunci cand construiti o bucatarie inzidita trebuie sa tineti cont de urmatoarele dimensiuni:

1. Inaltimea dulapurilor – nu trebuie sa depaseasca 90 de cm, cu blatul de lucru inclus.

2. Adancimea blatului – maxim 55 de cm, deoarece blaturile din comert au latime standard de 60 de cm.

3. Dimensiunile usilor si ale sertarelor nu trebuie sa depaseasca dimensiunile obisnuite, pentru a evita costurile suplimentare. Latimea standard a usilor si a sertarelor este de 40 de cm, iar inaltimea poate varia.

Dupa ce decideti ce dimensiune urmeaza sa aiba mobilierul inzidit din bucataria dumneavoastra veti putea calcula necesarul materialelor folosite la realizarea lui: placi de rigips impermeabil, profile, suruburi si chit de rigips sau caramida, ciment, nisip, placaj din lemn (pentru confectionarea rafturilor din interiorul dulapurilor), suruburi etc. Daca nu sunteti siguri ca va puteti descurca singuri, va sugeram sa apelati la serviciile unui meserias priceput.

Finisaje bucatarii inzidite

Pentru finisarea mobilei inzidite, mai exact pentru placarea ei, se poate folosi faianta, piatra naturala sau caramida aparenta. Este doar chestiune de gust si imaginatie. Cazul ideal este cel in care mobila inzidita este placata cu aceeasi faianta, piatra sau caramida cu care sunt placati si peretii de deasupra blatului de lucru. Astfel se va obtine un ansamblu armonios ce se incadreaza perfect in restul interiorului.

Usile si sertarele pot fi realizate din lemn natural, PAL sau MDF si se pot executa la comanda sau cumpara de-a gata din magazinele de profil.

Un alt avantaj al acestui tip de bucatarie il constituie faptul ca prin simpla schimbare a fronturilor (o data la 5 sau 10 ani, de exemplu), intreaga incapere va capata un aer nou.

Discutii in forum despre mobilierul inzidit de bucatarii

Poze:

3 răspunsuri la “Bucatarii inzidite. Sa aflam ce si cum”

[…] Revin la unul dintre subiectele dragi mie – bucataria si dotarile ei. Am remarcat interesul cititorilor pentru bucatariile inzidite si pentru ca si eu, in urma cu cativa ani, am scotocit, fara prea mare succes, netul, in cautarea informatiilor despre realizarea uneia, v-am povestit, in linii mari, in ce consta construirea mobilierului inzidit aici: bucatarii inzidite […]

Buna, Giulia!

Noi nu fabricam bucatarii inzidite si nici alte articole folosite in amenajarile interioare, ci doar scriem articole de prezentare despre acestea.

Raspunsul la intrebarea ta ti-l poate da orice meserias care stie sa lucreze zidarie 🙂 Nu uita insa ca la pretul zidariei se adauga si fronturile, blatul, feroneria si accesoriile – elemente care ajuta la formarea intregului ansamblu de bucatarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *