Categorii
Gradina

Cultivare ananas, la tine in casa

cultivare ananas

Stiati ca puteti cultiva o planta de ananas in casa? Ingrijita corect, exotica planta va poate rasplati cu un fruct parfumat in aproximativ doi sau trei ani.


Aveti rabdarea necesara? Ne-am documentat pe acest subiect pentru voi si am conceput un mic ghid:

1. Cumparati din piata, aprozar sau din supermarket un ananas tare, cu frunze cat mai verzi si mai sanatoase (fara pete galbene sau maronii) si coaja maroniu-aurie.

2. Separati atent fructul de frunze, incercand sa nu traumatizati tulpina de culoare galbena si eliminand cu grija orice urma de pulpa de ananas. La final trebuie sa ramaneti cu un manunchi de frunze atasate ferm de tulpina.

3. Tundeti frunzele de la baza tulpinei, lasand-o expusa pe o lungime de aproximativ 1 cm. In urma acestei operatiuni veti descoperi niste radacini in stare incipienta.

4. Lasati tulpina la uscat pentru 1-2 zile, pana la uscarea locului din care ati decupat frunzele, dupa care plasati-o intr-un pahar cu apa, pana la dezvoltarea radacinilor viitoarei plante de ananas (minim 3 saptamani).

5. Pastrati rasadul intr-un loc cu temperatura constanta si ferit de curenti de aer. Nu uitati sa schimbati apa din recipient la fiecare 2-3 zile.

6. Cand observati ca planta a dezvoltat tulpini sanatoase, plantati-o intr-un ghiveci cu sol potrivit pentru cresterea cactusilor, pe care-l puteti prepara singuri, dupa cum urmeaza: 3 parti de pamant de frunze, 3 parti de pamant de gradina, 2 parti de caramida sfaramata amestecata cu praf de carbune si 2 parti de nisip fin.

7. Pastrati ghiveciul cu planta de ananas intr-un loc insorit, la geam, de pilda si aveti grija sa mentinteti permanent solul umed.

8. Vara puteti scoate planta in balcon sau pe terasa casei.

Nu va ingrijorati daca frunzele originale ale rasadului vor incepe sa se ingalbeneasca si sa se usuce, in scurt timp vor aparea altele noi, in mijlocul plantei.

Un răspuns la “Cultivare ananas, la tine in casa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *