Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cum alegem culoarea pentru dormitorul matrimonial

Culorile pe care le folosim in amenajarea interioarelor definesc personalitatea fiecaruia dintre noi. Daca pentru decorarea incaperilor comune (a livingului, a holului sau a bucatariei) este bine sa tinem cont de preferintele tuturor membrilor familiei, in decorarea dormitorului este suficient sa ne consultam partenerul si sa alegem nuante pe placul amandurora.


Iata care sunt criteriile dupa care alegem corect culoarea in care vom decora dormitorul matrimonial:

1. Dimensiunea dormitorului. Pentru camerele de mici dimensiuni si cu tavane joase, designerii recomanda folosirea culorilor deschise ale spectrului cromatic (galben, bej, ivoire, somon, culoarea piersicii etc.), care vor lumina si mari vizual incaperea, spre deosebire de nuantele inchise, care vor intuneca si micsora dormitorul.

2. Lumina naturala. Daca incaperea este bine luminata de razele soarelui, puteti folosi in decorarea ei nuante din gama de culori reci: albastru, gri, verde etc.

3. Arhitectura si designul dormitorului. Folositi jocul culorilor contrastante pentru a sublinia si a scoate in evidenta diferite forme de relief din arhitectura si designul dormitorului matrimonial. Dimpotriva insa, pentru a masca defectele camerei, specialistii in decoratiuni sugereaza folosirea in acele zone a nuantelor neutre, care distrag atentia.

Vezi aici idei de amenajari dormitoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *