Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cum stii ca ai ajuns in dormitorul unui barbat celibatar?

amenajare dormitor masculin alb si negru

Raspunsul scurt, dat de Andrei, la intrebarea din titlu este: „mergi pe incredere”.


Totusi, sa incercam sa detaliem putin. 🙂

Nu stiu cate dintre voi s-au intrebat ce anume difera in amenajarea unui dormitor masculin fata de unul feminin. Vorbim despre casele celibatarilor, desigur.

Budoarele doamnelor abunda de romantism, nuante pastel, imprimeuri florale, dantele, plapumi colorate, covoare pufoase, mobilier delicat, perdele diafane etc.
Dormitorul barbatului, insa, este „barlogul” in care acesta se retrage sa se odihneasca dupa o zi de „vanatoare”. Asadar, barbatii prefera sa-si amenajeze dormitorul in stil minimalist, multumindu-se cu un pat supradimensionat, un sifonier, o noptiera si eventual, un covor din blana unui animal, vanat de insusi proprietarul casei daca ar fi posibil.

Spatiul destinat odihnei din casa unui barbat este o incapere dotata doar cu lucruri de prima necesitate, selectia facandu-se dupa gradul de functionalitate si confort. Aspectul estetic conteaza mai putin pentru unii reprezentanti ai sexului masculin.

Cum recunoasteti ca ati pasit pe teritoriul unui burlac? Simplu:

1. Mobilierul sumar si cantitatea impresionanta de aparatura audio-tv. Majoritatea burlacilor ezita indelung inainte de achizitionarea unui dulap de haine, insa prea putini rezista tentatiei de a cumpara un televizor LCD cu diagonala mare, pe care-l etaleaza mandri pe unul dintre peretii dormitorului personal.

2. Barbatii trecuti de 25 de ani, aleg sa-si decoreze camera de dormit in culori sobre, fara accente de culoare. Cel mai des, urmasii lui Adam aleg combinatii de negru cu alb sau cu gri. Psihologii sustin ca barbatii asociaza culoarea neagra cu autoritatea, suprematia, sobrietatea si puterea.

3. In camerele burlacilor domina spiritul libertatii, subliniat de spatiile largi, sumar mobilate.

Insa exista si barbati care adauga in dormitoarele personale si culori tari, accente cromatice. Printre culorile preferate de reprezentantii sexului tare se regaseste culoarea rosie – culoarea planetei Marte si portocaliul – culoarea Soarelui. In astrologie, cei doi astri sunt doua planete puternice, masculine.

Cel mai des, burlacii aleg sa-si amenajeze camera intr-unul dintre urmatoarele stiluri: minimalist, high-tech, scandinav, art-deco, japonez, african etc.

Accentul va fi pus pe patul din dormitor. Parca pentru accentuarea masculinitatii proprietarului, patul trebuie sa fie de cele mai mari dimensiuni existente pe piata.

Accesoriie si decoratiunile prezente in camera de odihna a barbatului sunt, de regula, tablourile abstracte, panopliile de sabii, arcuri, machetele de masini moderne sau de epoca etc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *