Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Decorarea bailor pentru copii

baie copii

Orice adult stie ca o zi inceputa intr-o baie frumos finisata si decorata ne incarca cu energie pozitiva si buna dispozitie. Daca spatiul din casa sau apartament ne permite amenajarea mai multor grupuri sanitare, este recomandat sa alocam o baie si pentru copii.


Varianta ideala este amplasarea unei bai in imediata vecinatate a dormitorului copiilor iar accesul sa se faca direct din camera. In acest fel ne vom asigura ca toaleta va fi folosita doar de catre cei mici iar diminetile lor vor fi mai vesele si mai senine.

Psihologii sustin ca o baie dotata cu obiecte sanitare pe gustul si dimensiunile celor mici ii va convinge pe copii sa acorde mai mult timp si atentie igienei personale, contribuind pozitiv la formarea viitorului adult.

Producatorii de mobilier si obiecte sanitare sustin parerea psihologilor prin crearea unor colectii dedicate celor mai mici membri ai familiei. Modelele de toalete, chiuvete si cazi pentru copii se deosebesc de cele ale adultilor nu doar prin dimensiunile reduse ci si prin designul deosebit si atractiv.

mobila baie copii

Culorile in baia copiilor

Nu ezitati sa folositi culorile vii si intense in amenajarea si decorarea baii copiilor vostri. Atmosfera ei trebuie sa trezeasca in cei mici numai sentimente si trairi pozitive, ajutandu-i sa-si incarce bateriile pentru o noua zi de scoala sau de gradinita.

Parintii stiu ca spalatul pe dinti, pe maini sau imbaierea zilnica nu se numara printre activitatile preferate ale urmasilor lor. O camera de toaleta vesela si frumos decorata ii va ajuta pe pitici sa prinda drag de momentele dedicate igienei personale iar spalatul va deveni, la propriu, o joaca de copil.

Pentru evitarea alunecarii pe pardoseala umeda, tipica baii, va sfatuim sa montati in toaleta prichideilor un sistem de incalzire prin pardoseala, care o va usca aproape instantaneu. Daca bugetul nu va permite o asemenea investitie puteti dota incaperea cu cateva covorase antiderapante.

Accesorii si decoratiuni in baia copilului

Pe langa obiectele sanitare dedicate amenajarii bailor pentru copii, exista si tot felul de accesorii si decoratiuni amuzante: colectii de gresie si faianta multicolora, cu imprimeuri copilaresti, autocolante pentru decorarea peretilor, tablouri cu personaje de poveste, ba chiar si jucarii inventate pentru a fi folosite in cada sau sub dus.

Bulinele, dungile, florile, fluturii si in general orice element cu iz copilaresc ce poate inveseli atmosfera sunt perfecte pentru decorarea baii piticilor.

Un răspuns la “Decorarea bailor pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *