Categorii
Utile

Decoratiunile lucrate manual in mare voga

sezlong cool

Paturile, husele canapelelor, cuverturile, fetele de perna crosetate, impletite sau brodate sunt in mare voga. Corpurile de iluminat crosetate sau covoarele impletite manual, la fel si ele.


Multe dintre noi am invatat tainele lucrului manual de la bunicile noastre, care crosetau macrameuri si mileuri, lucrau broderii si goblenuri, cu care decorau casele sau pur si simplu impleteau tot felul de ciorapi, pulovere si costume de lana.

Pe masura ce ritmul vietii s-a accelerat, iar timpul petrecut la serviciu s-a prelungit, aceste indeletniciri pur femeiesti au cam fost date uitarii, locul obiectelor lucrate manual fiind luat de tricotajele si decoratiunile cumparate de-a gata din magazine.

In aceasta perioada, printre efectele crizei mondiale se regaseste si unul pozitiv: generatiile tinere reinvata tehnicile si secretele lucrului manual, pentru a-si confectiona diverse piese vestimentare, accesorii sau obiecte decorative cu bani cat mai putini.

Iata cum obiectele lucrate manual au revenit in atentia designerilor, care au adaugat acestor elemente un strop de nou si le-au propulsat in tendintele must-have ale ultimelor sezoane, in domeniul decoratiunilor interioare.

Astfel, paturile, husele canapelelor, cuverturile, fetele de perna crosetate, impletite sau brodate sunt in mare voga. Noutatea introdusa de specialistii in decoratiuni si amenajari interioare este dimensiunea ochiului de andrea. Cu alte cuvinte, pentru a avea o casa decorata in ultimele tendinte ale modei folositi andrele de dimensiuni cat mai mari.

Mai mult, inclusiv producatorii de mobilier au inceput sa produca piese tapisate cu lana sau mohair impletit. Nu mai putin populare sunt corpurile de iluminat crosetate sau covoarele impletite manual.

Asadar, daca mai stiti sa lucrati cu andrelele sau cu croseta, puneti-va la treaba! Aveti o iarna la dispozitie sa va decorati casa cu obiecte calduroase lucrate manual.

Un răspuns la “Decoratiunile lucrate manual in mare voga”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *