Categorii
Gradina

Punctul de atractie al gradinii tale

arborele de matase

Cand locuiesti la casa si ai in jurul ei o gradina e necesar ca aceasta sa fie ingrijita, curata si amenajata cu alei, plante, arbusti, gazon etc. Dar nu este suficient.
Daca vrei sa ai o gradina deosebita trebuie sa iti creezi unul sau, daca gradina este mai mare, mai multe puncte forte, puncte care sa atraga si sa incante privirea.
Zonele de atractie pot fi realizate prin forme, culori, volume.


Iata cateva idei pentru a amenaja un punct de atractie in gradina:

Un arbore imens sau un nuc batran cu o coroana bogata nu ar mai avea nevoie de nimic, decat poate de un leagan viu colorat agatat de o creanga, pentru a fi un punct forte in gradina ta. Dar pentru asta e nevoie de zeci de ani.

Poti, insa, sa plantezi un arbore de matase care creste relativ repede, poate fi modelat foarte usor prin tundere si face flori deosebit de frumoase, sau cateva tufe de rustifina, un arbust interesant care iti va colora gradina pe timp de toamna cu minunate nuante de galben si aramiu.

iaz in gradina

Poti amenaja o mica gradinita cu flori mai rar intalnite. Avantajul este ca imaginea si culorile se schimba mai des, dezavantajul este ca florile trebuie plantate si replantate in functie de perioadele de inflorire, deci necesita mai multa munca si timp pentru ingrijire.

Poti recurge la o tufa de trandafiri agatatori care poate fi modelata cu usurinta pe un suport cu o forma cat mai ciudata. Sigur va atrage privirea; trandafirii agatatori au o inflorescenta bogata pe o perioada lunga de inflorire.

Un punct de atractie in gradina ta poate fi o cascada, un mic iaz incarcat cu nuferi, un spatiu de relaxare cu bancute, un aranjament din bolovani de rau de diverse forme, un aranjament din busteni etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *