Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Realizare blat inzidit. Constructie, montare, finisaje


blat inzidit finisatRevin la unul dintre subiectele dragi mie – bucataria si dotarile ei. Am remarcat interesul cititorilor pentru bucatariile inzidite si pentru ca si eu, in urma cu cativa ani, am scotocit, fara prea mare succes, netul, in cautarea informatiilor despre realizarea uneia, v-am povestit, in linii mari, in ce consta construirea mobilierului inzidit aici: bucatarii inzidite


Astazi o sa continuam seria articolelor despre bucatarie si vom vorbi despre blatul inzidit si placat cu faianta.

Acest tip de blat poate fi realizat atat pe structura unei bucatarii inzidite, cat si pe cea a mobilierului cumparat de-a gata din magazinele de specialitate, prin inlocuirea obisnuitului blat termorezistent.

Faianta perfect aleasa si montajul fara cusur vor face din blatul de lucru bijuteria bucatariei dumneavoastra.


Procesul de realizare a blatului inzidit are urmatoarele etape:

blat inzidit montaj

1. Alegerea faiantei cu care va fi placat. Pe langa calitatile estetice ale faiantei, trebuie sa tineti cont si de duritatea ei. Nu uitati ca blatul de lucru este cea mai intens folosita zona a intregii bucatarii.

De asemenea, foarte important este ca placile de faianta sa fie glazurate, pentru a va usura intretinerea si curatarea lor.

2. Confectionarea bazei blatului de bucatarie. Este recomandat ca primele doua straturi ale blatului inzidit sa fie confectionate din placaj din lemn. Astfel, se decupeaza dintr-o foaie de placaj, la dimensiunile mobilierului de bucatarie, primul strat, care se fixeaza ca baza a blatului pe dulapurile gata montate sau inzidite.

Se procedeaza la fel si cu cel de-al doilea strat, lipindu-l de primul cu adeziv special. In continuare, se aplica un strat de plasa din fibra de sticla, care se fixeaza de placajul din lemn cu ajutorul unui pistol pneumatic cu capse.

La final, se chituiesc bine imbinarile dintre straturile de placaj si perete.

3. Pregatirea suprafetei care urmeaza sa fie placata cu faianta. In mod normal, faianta poate fi montata chiar pe baza din placaj de lemn, daca acesta a fost impregnat cu solutii hidroizolante. Totusi, specialistii recomanda suplimentarea bazei cu un strat de rigips verde (prevazut special pentru a fi folosit in medii umede, cum ar fi baia sau bucataria).

4. Montarea faiantei. Pentru a obtine un blat inzidit impecabil, este recomandat sa incepeti montarea faiantei dinspre exterior spre centru.

Producatorii de placi ceramice au scos deja colectii special concepute pentru placarea blaturilor de bucatarie, care contin si piese de colt, de bordura sau de margine, cu forme rotunjite, ce imbraca si finiseaza perfect marginea blatului.

5. Chituirea rosturilor dintre placile ceramice. Ultima etapa din realizarea blatului inzidit consta in etanseizarea corecta a rosturilor dintre placile de faianta.

Inainte de aplicarea chitului se recomanda prelucrarea rosturilor cu silicon hidroizolant. La final, chituiti bine rosturile. Va sugerez sa alegeti un chit epoxidic, care are o rezistenta mai mare la produsele chimice, abraziune si apa. Culoarea mai inchisa a chitului va va usura intretinerea si va va scapa de grija patarii.

Discutii in forum despre mobilierul inzidit de bucatarii
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii