Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Stilul Pop – Art. Design nonconformist si plin de culoare

stil pop art

Stilul Pop-Art (de la prescurtarea cuvintelor „arta populara”) este un curent care uimeste prin designul expresiv, contrastant si in culori aprinse al caselor, aparut in SUA, in perioada anilor 60 si raspandit apoi in intreaga lume.


Primii care au dezvoltat stilul Pop-Art au fost desenatorii de benzi desenate comice si oamenii din industria publicitatii, pe scurt, cei care au contribuit la crearea si dezvoltarea culturii acelor vremuri.

Elementele cheie ale stilului Pop-art sunt:

– Postere cu portrete colorate, ce imita foarte bine fotografii ale celebritatilor: Elvis Presley, Marilyn Monroe si altii.

– Postere de mari dimensiuni cu reclame la produse populare, in genul celor cu Coca-cola.

– Folosirea si imbinarea materialelor caracteristice stilului Pop-art: hartia, metalul, plasticul si tesaturile sintetice viu colorate.

design pop art

– Culorile vii, chiar agresive, cum ar fi verde, galben sau roz neon.

– Jocul repetitiv al elementelor decorative. De exemplu un poster poate fi prezent intr-o camera in mai multe dimensiuni si variante de culoare.

– Mobilierul cu desene si imprimeuri abstracte in culori stridente, cu suprafete lucioase.

– Desene din benzile comice desenate si orice alt element colorat si vesel.

Stilul Pop-art este potrivit in amenajarea spatiilor mari, mai ales pentru ca are un design destul de incarcat. In cazul in care casa dumneavoastra este una de dimensiuni mai mici si doriti s-o amenajati in acest stil, va sugeram sa folositi varianta „light”, introducand mai putine elemente decorative si concentrandu-va pe sublinierea a doar catorva detalii de design.

Decorarea si finisarea peretilor

Uitati armonia, echilibrul si simetria stilului clasic. Peretii camerelor decorate in stil Pop-art sunt finisati in culori vii, chiar stridente. In general, este recomandat sa folositi pentru fiecare perete din incapere texturi si culori diferite.

Un exemplu deseori folosit de designeri in lucrarile de amenajare a caselor in stil Pop-art arata asa: un perete este vopsit intr-o culoare deschisa, neutra, alti doi – in culori tari, puternic contrastante, iar al patrulea perete este pictat in dungi multicolore.

Pardoseli neutre pentru stilul Pop-art

Pentru a evita supraincarcarea interiorului, pardoselile sunt imbracate in parchet laminat, mochete sau rasini epoxidice in nuante neutre.

Accentuarea tavanelor

Stilul Pop-art adora casele cu tavane neregulate, pe diferite dimensiuni, care ofera posibilitatea accentuarii jocului de lumini si culori. In cazul in care aveti un tavan obisnuit, drept si plan, este recomandat sa fie acoperit cu un strat de vopsea lucioasa.

Pop-art este un curent perfect pentru tinerii excentrici, care adora combinatiile inedite de culoare, designul atipic si obiectele „hand made”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *