Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Trenduri 2013 – design si decoratiuni interioare

design modern 2013

Una dintre tendintele designului interior al sezonului 2013-2014 este imbinarea opiniilor si lucrarilor unui grup de designeri in amenajarea unei singure case, pentru a impleti cat mai multe stiluri de decorare. Astfel, un specialist in decoratiuni se poate ocupa de textilele casei, altul de mobilier si al treilea de impartirea spatiului, iluminat si finisaje.


Aceasta tendinta li se adreseaza inclusiv firmelor si companiilor specializate in arhitectura si design – sa implice intr-un singur proiect cativa designeri diferiti, cu gusturi si stiluri de lucru distincte, care sa colaboreze perfect si armonios, pentru un plus de dinamism al spatiilor pe care le amenajeaza.

Va spuneam si in articolul precedent despre tendintele 2013 in design ca imprimeurile vor fi la mare cautare in decorarea caselor. In ce priveste imprimeul in dungi sau in carouri, vor avea intaietate combinatiile de alb si rosu.

Alegeti piese de mobilier amuzante, vesele, care sa va aduca zambetul pe buze si sa va faca zilele mai frumoase. Indrazniti sa dati alta destinatie obiectelor din casa cu ajutorul bricolajului si a lucrului manual. In 2013 puteti folosi, de pilda, borcane goale de muraturi sau de dulceata, vopsite in culori vii, pe post de vaze pentru flori, bricolati o lustra din margele multicolore, confectionati din blugii vechi huse pentru fotoliile din living, inlocuiti perdelele obisnuite cu esarfe diafane – pur si simplu puneti-va imaginatia la treaba.

Tot in 2013 revin in atentie influentele stilurilor africane si marocane in decorarea casei: combinatii de alb cu negru, negru si rosu, alb cu rosu sau negru si caramiziu, cu imprimeuri in forme geometrice de mari dimensiuni.

In ultimii ani s-a accentuat dorinta oamenilor de a relua relatiile cu natura si mediul rural, revenirea la un mod de viata sanatos, la tratamentele naturiste si la alimentatia echilibrata. Asadar, printre tendintele sezonului 2013-2014 veti descoperi predilectia designerilor pentru mobila din lemn natural si pentru introducerea elementelor rurale in casele si apartamentele din zona urbana.

Un răspuns la “Trenduri 2013 – design si decoratiuni interioare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *