Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Casa pe teren ingust. Schite proiect si poze.


casa teren ingustExcentricul duplex este construit in Tokyo, Japonia, dupa proiectul designerilor companiei Hiroyuki Shinozaki Architects, pentru a se incadra pe suprafata unui teren extrem de ingust.


Designul si dimensiunile neobisnuite ale casei au facut cunoscut proiectul in intreaga lume.
Duplexul este compus din doua corpuri, cu desfasurare pe trei nivele (fortat de latimea terenului), cel mai ingust dintre ele avand latimea de 1.8 metri si inaltimea de 9 metri. Practic, pe primul si cel de-al doilea nivel al cladiri se afla cate un apartament, al treilea fiind un spatiu comun de relaxare.

Arhitectura proiectului este conceputa in scopul de a inlesni comunicarea intre cele doua familii pentru care a fost construit. In acest fel, usile au fost inlocuite cu simple deschideri intre camerele ingustei case.

Duplexul contine pe fiecare nivel cate un hol, care uneste cele doua corpuri ale constructiei si deserveste ambele familii. Astfel, corpul ingust inglobeaza bucatariile, baile si cate un dormitor de mici dimensiuni. Incaperile mai spatioase (livingul si dormitoul matrimonial) regasindu-se in celalalt corp al casei.


Un astfel de proiect este solutia ideala pentru cei care au in proprietate terenuri inguste pe care doresc sa construiasca o locuinta.

Mai multe proiecte ale designerilor japonezi gasiti aici: shnzk.com
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii