Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Dormitoare in culoarea ciocolatei

dormitor ciocolatiu

De ce ne place atat de mult ciocolata? Cercetatorii sunt de parere ca, din punct de vedere fizic, ciocolata contribuie la secretia hormonului fericirii, adica a endorfinei, iar din punct de vedere psihic ne induce stari pozitive: liniste, stabilitate si speranta. Despre oamenii care isi decoreaza casa in culoarea ciocolatei amarui (negre) se spune ca se simt epuizati si au nevoie de odihna.


Psihologii sustin ca interioarele decorate in nuante ciocolatii (dormitoare, livinguri etc) contribuie pozitiv la starea noastra de spirit, ajutand la refacerea organismului. Mai mult, nuantele intense de ciocolatiu sunt deseori folosite in terapia prin culoare a persoanelor ce sufera de depresie.

Datorita efectelor benefice asupra psihicului si a fizicului, ciocolatiul poate constitui o excelenta alegere in decorarea dormitorului matrimonial. Insa si aici trebuie sa tinem cont de un mic set de reguli:

1. In special in dormitoarele de mici dimensiuni, este recomandat sa folositi aceasta culoare in combinatie cu alte nuante, mai deschise. In caz contrar, ciocolatiul nu va contribui la combaterea starilor de oboseala si depresie, ci dimpotriva, le va accentua. Astfel, puteti folosi aceasta culoare minunata pentru finisarea unui singur perete, cel pe care este dispus patul matrimonial, de pilda.

2. Folositi nuantele acestei culori bogate pentru atenuarea si estomparea celorlalte nuante din designul dormitorului matrimonial. De pilda, puteti folosi draperii, covoare si cuverturi de pat ciocolatii intr-o camera bej.

dormitor culoare ciocolata

3. Ciocolatiul va arata nemaipomenit in tandem cu nuante de bej, crem, cafea cu lapte sau chiar cu alb. O astfel de combinatie cromatica va transforma dormitorul intr-o incapere linistitoare si relaxanta. Puteti zugravi peretii in culoarea bej si sa alegeti parchet de un ciocolatiu intens sau invers, intr-un dormitor dotat cu mobila alba sau crem alegeti sa finisati peretii in culoare inchisa. Contrastul obtinut va fi cu siguranta pe placul dumneavoastra.

4. Alte sugestii de combinare a maroului ciocolatiu: cu roz, cu bleu sau cu turcoaz. Cei mai curajosi designeri au reusit si combinatii cu galben, verde crud sau chiar rosu.

5. Daca decideti sa folositi exclusiv aceasta culoare in zugravirea dormitorului, va sugeram sa alegeti plintele (atat cea inferioara cat si pe cea de sus), usa si tocurile de culoare alba. Veti obtine astfel un contrast spectaculos si un design deosebit de elegant al incaperii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *