Categorii
Utile

Modele proiecte case doar cu parter, amprenta 100 mp

casa parter garaj

Am adunat cateva modele de case fara etaj cu amprenta la sol de aproximativ 100 metri patrati. Case pe pamant, doar cu parter si schitele pentru proiecte, ale acestora, cu dimensiunile camerelor si amplasarea lor.


Eu unul, daca s-ar mai pune problema, mi-as face casa „pe pamant”, nu cu mansarda – asa cum am facut-o pe prima.

Hai sa vedem acum pozele si schitele proiectelor despre care va vorbeam – Case doar parter, amprenta la sol 100 mp

4 răspunsuri la “Modele proiecte case doar cu parter, amprenta 100 mp”

Frumos prilej de visare cu ochii deschisi. Personal, dupa cate am vazut – bine fara indicarea surselor vazute – prefer casa tip „Hochparter” (pivnita, subsolul are enorme valente ascunse si evidente: de la banalul spatiu pentru depozitare, la garaj, sala de gimnastica, atelier, vinarie, sau cate putin din toate)- in stilul „caselor de preerie” ale (nu mai folosesc grade de comparatie!) lui Frank Lloyd-Wright, dintre care, suficiente „ramasite” se mai afla si prin Bucuresti. De ce ridicate de la pamant? Nu numai ca sa nu ti se uite vecinii pe fereastra. Dar nici genul de casa voievodala (domneasca) sau boiereasca, cu terasa generoasa (eh, meschinaria saraciei a balcoanelor si teraselor noastre!)nu-i de lepadat, in proportiile pe care si le permite care cum poate. Ideea este ca genul de acoperis tip american, in rupturi de dragul dramatismului vizual, nu-mi place. Cel in doua ape, cu tigla sau sita este optiunea personala. Voi prefera minimalismul (extrem asiatic), intalnit si in spatiul romanesc, nu numai rural (Nordul Olteniei). In mic, o sursa de inspiratie si de bine vizual o constituie minunatul sat din oras care este Muzeul Dimitrie Gusti (Muzeul National al Satului). Ce regret este ca arhitectii nostri se rusineaza a folosi elemente, repet, elemente din arhitectura romaneasca in ceea ce inseamna comenzile potentatilor actuali, si nu numai. Stilul arhitectonic romanesc nu mai este deloc romanesc, ci ecclectic, o varza simpatica, in cel mai fericit caz, cu elemente de peste tot, asimilate sau nu in viziunea proiectului. Fiecare arhitect se inspira din realizarile altora, asa ca se intampla un soi de inchidere genetica a inspiratiei, ca in satele uitate in care toti sunt rude degenerate. Acest soi de „degenerare’ a inspiratiei o simt de cum privesc un proiect de casa. Si, ca sa inchei, o realitate petrecuta la o facultate de biologie: exasperati de un profesor imposibil, studentii au „construit” o insecta care nu exista, din asamblarea inteligenta prin lipire a partilor componente ale unor exemplare disparate. Au prezentat descoperirea ca fiind realizarea grupei, profesorul incantat le-a dat nota de trecere (putea fi si foarte mare), minunea durand ca in tot spatiul nostru „doar trei zile”. Bine ca trecuse examenul, ca insecta s-a si desfacut in partile componente.

O casa economica financiar trebuie sa fie D+P+M. Cu cât amprenta la sol este mai mare costurile fundatiilor sunt mai mari si se invârt în jurul a 30% din costul total al casei. Fundatia clasica bloc-elevatie este sensibil egala cu un demisol general, având in vedere ca adâncimea de înghet este în medie de 1,00- 1,20m față de cota terenului
natural . Cota 0,00 este cam la 70-90 cm fata de CTN.
DEMISOLUL SE DIMENSIONEAZA IN FUNCȚIE DE AUTOTURISMUL DIN DOTARE SAU DIN VIITOR(SUV).
Suprafata(amprenta la sol) trebuie să fie în jur de 80-100 mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *