Categorii
Proiecte de case inedite

O casa locuita de oameni fara adapost a devenit cea mai scumpa casa cu terasa din lume

casa scumpa

Evaluata la fabuloasa suma de 100 de milioane de Lire Sterline, One Cornwall Terrace este cea mai scumpa casa cu terasa de pe piata imobiliara din lume, conform Dailymail.co.uk


Proiectata si construita in 1820 de arhitectul Decimus Burton, spectaculoasa constructie, compusa dintr-un grup de opt case, a primit numele regelui George IV, printre ale carui titluri se numara si cel de Duce de Cornwall.

Priviti imaginile cu spectaculoasa proprietate si imaginati-va ca in urma cu ceva timp aceasta era locuita de oameni fara adapost si de hipioti, care fumau canabis. Incredibil, nu-i asa?

Situata in Central London, la marginea Parcului Regent, proprietatea se desfasoara pe suprafata a 6600 mp. Uriasa casa, construita in stil neo-clasic, cu geamuri venetiene si coloane impunatoare, contine 7 dormitoare, un dining pentru 16 persoane, doua bucatarii, 11 camere de receptie, 9 bai, o sala de sport, un garaj dotat cu senzori de recunoastere a placutelor de inmatriculare, ce poate adaposti doua limuzine, o piscina interioara incalzita, placata cu piatra Portland, alaturata unui adevarat spa, cu sauna si vestiare si cu lumini ce pot fi actionate prin iPod.

Bucataria de la subsolul spectaculoasei proprietati este dotata cu o crama si cu o camera frigorifica.

One Cornwall Terrace este una dintre cele mai importante locuinte rezidentiale din intreaga Londra, fiecare camera fiind de dimensiuni colosale – numai dormitorul matrimonial se desfasoara pe suprafata unui apartament londonez obisnuit – si avand prevazute cateva camere amplasate langa bucatarie, locuite de personalul angajat.

Cea mai recenta renovare a imensei proprietati a avut loc in 2007. Daca isi va gasi proprietar in urma pretului solicitat, One Cornwall Estate va inregistra recordul pentru cea mai scumpa casa cu terasa din lume.

Reprezentantul agentiei imobiliare Beauchamp Estates este de parere ca numarul mic de dormitoare, in raport cu dimensiunea proprietatii, poate constitui un minus in fata cumparatorilor din Orientul Mijlociu, asadar, prevede ca viitorul proprietar al casei va fi un businessman din Europa de Est sau din Rusia.

Un răspuns la “O casa locuita de oameni fara adapost a devenit cea mai scumpa casa cu terasa din lume”

Scena ocuparii acestei capodopere de bun gust de catre homeless pare decupata dintr-un film de Bunuel. Demararea in tromba, financiara, dupa renovare, aduce a happy-end hollywood-ian. Oare ce faceam noi, chiar si fara un imperiu colonial, dar fost imperiu traco-dac, la 1820? Cand o capodopera arhitecturala isi incepea traiul tihnit, neavut de secole de domnitorii nostri. Desigur, „tara veghea turcita” in asteptarea Revolutiei lui Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *