Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Pardoseala de pluta pentru bucatarie

pardoseala pluta bucatarie

Una dintre cele mai confortabile tipuri de pardoseli este pardoseala de pluta. Compozitia plutei aminteste de cea a unui burete (moale si placut) si o face ideala pentru placarea pardoselii din bucatarie, unde doamnele petrec foarte mult timp in picioare, pregatind mancarea pentru cei dragi.


In comparatie cu majoritatea solutiilor de finisare a pardoselilor, pluta este un material calduros. De asemenea, spre deosebire de dusumeaua din lemn sau parchetul laminat si clasic, aceasta tolereaza montarea sistemelor de incalzire prin pardoseala, amplificand senzatia de confort si caldura, fara a suferi deformari si denivelari la nivelul suprafetei.

Un alt motiv care recomanda pluta pentru placarea pardoselii din bucatarie este dat de faptul ca aceasta nu absoarbe si nu retine mirosuri.

pluta bucatarie

Pe langa lungul sir de calitati, care recomanda placile din pluta pentru invelirea podelei din bucatarie, exista si un aspect care necesita o atentie sporita, daca dorim sa-i prelungim durata de viata: umezeala. Daca placile de pluta nu sunt montate si sigilate corespunzator, apa poate patrunde printre ele. Asadar, mai ales in bucatarie, unde avem de-a face cu un mediu umed, este important sa acordam o mare grija finisarii rosturilor si a imbinarilor dintre placi.

Montarea placilor de pluta se poate face atat pe suprafete de beton, cat si pe linoleum, gresie sau dusumea. Trebuie insa sa ne asiguram ca suprafata este plana, fara modificari brutale de relief, pentru ca, moale fiind, pluta se muleaza perfect dupa forma pardoselii, scotand in evidenta atat calitatile cat si defectele acesteia.

Un alt beneficiu al alegerii pardoselii de pluta pentru bucatarii: contribuie si la sanatatea coloanei doamnelor care pretrec aici ore in sir in picioare, deorece pluta ajuta la scaderea presiunii exercitate pe coloana in timpul mersului sau al statului in picioare.

Intretinerea unei astfel de pardoseli in bucatarie se face destul de simplu: o data la 2 zile poate fi aspirata si stearsa cu o carpa umeda.

Un răspuns la “Pardoseala de pluta pentru bucatarie”

Numai buna, in lipsa altor posibilitati. Pacat ca nu sunt indicate si preturi estimative. Interesant e cum toti fug de cifre, „baletand” numai pe tema esteticului, a trendului, a…, a…, a… E de „bon ton” sa nu pomenesti de bani in casa bogatului si de funie in cea a spanzuratului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *