Categorii
Retete culinare

Reteta de paine facuta in casa

paine facuta in casa


Painea facuta in casa are alt gust, ca toate celelalte mancaruri, de altfel, asadar sa aflam care este reteta.

Ingrediente:

– 1 kg de faina
– 1 cub de drojdie
– o lingurita zahar
– o lingurita de sare
– 600 de ml apa calda-calduta
– 6 linguri de ulei

Mod de preparare paine de casa:

Se dizolva intr-un bol drojdia in putina apa calduta cu o lingurita de zahar. Se lasa la crescut. Intr-un vas mai mare se cerne faina, se adauga apa calda, maiaua (drojdia crescuta) si uleiul. Se framanta bine, cel putin 10 minute.

Poti stii ca aluatul este bine framantat atunci cand nu se mai lipeste de maini sau de vas. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa aluatul la crescut intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, aproximativ o ora.

Urmeaza sa ii dai forma dorita, sa o asezi intr-o tava unsa cu ulei in care o vei mai lasa o jumatate de ora la crescut. Abia acum o vei da la cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Simti mirosul de paine calda? Inca putina rabdare, este aproape facuta. In cuptor o vei lasa 50-60 minute pana se va rumeni.

Iata o inregistrare video cu o reteta de paine facuta in casa, care are un mod putin diferit de preparare: (video indisponibil momentan)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *