Categorii
Stiri

Uneltele de taiere Fiskars Quantum – un pas inainte in design si inovatie

foarfeca fiskars

Noul design pentru grădină de la Fiskars – premiat cu titlul Best of the Best la competiţia reddot 2012


Calitatea şi designul scandinav sunt în prim-plan toamna aceasta, cu noua gamă completă de unelte pentru tăiat Fiskars Quantum™ ce cuprinde o foarfecă de grădină, o foarfecă pentru gard viu şi foarfeci pentru ramuri groase.

Proiectat pentru a inspira, Fiskars Quantum™ face un pas înainte în ceea ce priveşte stilul şi inovaţia prin performanţă superioară de tăiere, design special şi noua senzaţie a plutei folosită pentru mânerele TruGrip™.

Performanţă de tăiere superioară

Întreaga gamă are lame Fiskars TruEdge™: selectate cu atenţie, prelucrate cu precizie din oţel călit, cu un strat anti-fricţiune pentru performanţă sporită la tăiere. În plus, foarfeca pentru ramuri groase şi foarfeca pentru gard viu dispun de tehnologia deja cunoscută PowerGear™ care măreşte puterea de tăiere chiar şi pentru cele mai dure ramuri.

Design special

Gama Fiskars Quantum™ se remarcă prin cel mai avangardist design de până acum de la Fiskars. Combinaţia dintre mânerele delicate din aluminiu, uşoare, dar rezistente în acelaşi timp, lamele superioare din oţel şi mânerele TruGrip™ cu plută a fost deja recunoscută pentru excelenţa lor prin prestigiosul premiu red dot design la categoria Best of the Best 2012.

Foarfeca Fiskars Quantum pluta

Mânerele TruGrip™

Gama Fiskars Quantum™ este inspirată din natură, prin formele fluide şi prin mânerele inovatoare TruGrip™. Pluta oferă confort, absoarbe şocurile şi izolează, asigurând o prindere comodă chiar şi când mâna este udă sau transpirată. Acelaşi confort se regăseşte şi la foarfecile pentru ramuri groase precum şi la foarfeca pentru gard viu, care au în plus un strat suplimentar SoftGrip™ pentru o experienţă cu totul aparte.

Ambalaj sigur

Description: 111970 Quantum P100 – Pack RenderGama este prezentată în ambalaje rezistente la transport şi depozitare. Fiecare suport are un mecanism de blocare care protejează lamele atunci când nu sunt folosite dar şi atunci când trebuie să vă deplasaţi prin grădină.

Unealta potrivită pentru fiecare utilizare

Gama Fiskars Quantum™ include patru foarfeci pentru ramuri groase (o foarfecă mică cu mecanism de forţă, o foarfecă medie cu mecanism de forţă, o foarfecă mare cu mecanism de forţă, o foarfecă nicovală mare), o foarfecă pentru gard viu şi o foarfecă cu mecanism de forţă care permit realizarea oricărei operaţini de tăiere din grădină.

Reinventarea Grădinăritului

Gama Fiskars Quantum™ este un exemplu notabil al aspiraţiei companiei de a reinventa experienţa grădinăritului cu ajutorul unor materiale şi inginerii avansate. Suntem de părere că toate lucrurile, chiar şi cele mai simple pot fi făcute mai bine şi mai ingenios astfel încât lucrul în grădină să devină mai simplu, mai uşor, mai eficient şi pur şi simplu mai plăcut – aşa cum ar trebui să fie în definitiv grădinăritul.

Foarfeca gard viu Fiskars Quantum

Pluta – alegerea naturală pentru gama Fiskars Quantum™

Toate uneltele din noua gama Fiskars Quantum™ au un element comun ce defineşte noul design – mânerele cu inserţia de plută. Utilizarea plutei oferă siguranţă şi o prindere plăcută precum şi un look cu totul aparte.
Dar de ce tocmai pluta? Gama Fiskars Quantum™ aduce un plus de valoare designului scandinav, punând accentul pe materialele naturale. ţinând cont de acest lucru, pluta iese în evidenţă şi se remarcă drept elementul cheie al design-ului gamei – funcţional, practic şi durabil.

Pluta provide din coaja stejarului de plută (Quercus suber), originar din Europa şi Africa de Nord-Vest. Portugalia, locul de unde Fiskars se aprovizionează cu plută, deţine 50% din producţia mondială, stejarul de plută generând până la 2,3% din exportul total al ţării.* Sursa: Wikipedia

Stejarii de plută trăiesc aproximativ 150-200 de ani. Prima recoltare se face la 25 de ani de la plantarea stejarului. Următoarele recoltări se fac la 9-12 ani. Scoarţa unui stejar se poate recolta de aproximativ 12 ori pe durata vieţii copacului. Recoltarea scoarţei este un proces laborios şi destul de dificil întrucât nu sunt folosite utilaje mecanice, doar un topor special creat pentru acest scop.

Durabil şi reciclabil

Scoarţa care formează pluta este 100% durabilă şi reciclabilă. După recoltarea din primăvară şi vară, copacul începe imediat procesul de regenerare. De asemenea, pluta în sine este complet regenerabilă. Ca material, pluta este recunoscută şi valorificată pentru greutatea redusă, buna izolare termică, atenuarea şocurilor, rezistenţa la apă, coeficient de frecare bun şi confort – proprietăţi care se potrivesc gamei Fiskars Quantum™. De asemenea, caracteristica înregistrată Fiskars TruGrip™ care se referă la utilizarea de material natural pentru mânere, asigurând o priză sigură şi confortabilă, este de asemenea printre calităţile inovatoare ale acestei game.

Furnizorul Fiskars

Fiskars colaborează cu furnizorul portughez 3DCORK, o afacere de familie din regiunea Oporto, Portgalia. Înfiinţată în 2006, 3DCORK combină experienţa şi know how-ul din industria plutei cu inovaţia şi procesele moderne de prelucrare a plutei.Granulaţia plutei neprelucrate şi turnarea acesteia cu aluminiu asigură o prelucrare flexibilă în forme cu finisaje fine realizate dupa cele mai înalte standarde.

Pentru mai multe informaţii despre produsele Fiskars:

BDR Associates, Hill+Knowtlon Strategies Affiliate
Persoană de contact: Nicoleta Lupu
021.231.13.19
Nicoleta.lupu@bdr.ro

Fiskars este unul dintre cei mai mari furnizori globali de bunuri de consum pentru locuinţă, grădină şi exterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *