Categorii
Proiecte de case inedite

Biroul din copac. Un proiect special – vezi imagini

birou in copac


Studioul german de arhitectura Baumraum, specializat in dezvoltarea proiectelor unicat, si-a trecut in portofoliu inca o constructie inedita – un sediu de birouri atipic, amplasat intr-un copac dintr-o padure belgiana.

Casuta din copac (The treehouse) este doar unul dintre multiplele proiecte similare realizate de echipa de arhitecti si designeri ai studioului Baumraum in diverse tari europene.

Aceasta constructie speciala este compusa din cinci elemente: doua cabine, dispuse pe nivele diferite, unite prin acoperisul si terasele ce le conecteaza si o scara de acces.

birou in copac

birou in copac 2

In cabina situata la nivelul inferior se gasesc spatiul destinat servirii cafelei (o mini bucatarie), o camera de relaxare si baia. Iar cealalta cabina, dedicata intalnirilor de afaceri, este dotata cu bancute moi, ce contribuie la senzatia de relaxare din timpul discutiilor. Asa cum puteti vedea si in imagini, interiorul constructiei este extrem de simplu si minimalist.

birou in copac 5

Terasele si cabinele sunt montate pe 19 stalpi de otel, fixati in solul din padurea belgiana cu ajutorul unor suruburi speciale.

birou in copac 6

birou in copac 7

birou in copac 8

Casa din copac se alimenteaza cu sursele de energie verde si caldura produsa de o pompa de caldura a muzeului situat in apropiere. Pentru mai multa economie, becurile au fost inlocuite cu lumini LED.

birou in copac 3

birou in copac 4

baie birou in copac

Mai multe detalii si proiecte ale designerilor si arhitectilor Baumraum gasiti aici: baumraum.de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *