Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Bucatarii decorate in culoarea rosie

bucatarie decorata rosu

In ton cu sezonul sarbatorilor de iarna, in care culoarea rosie este pretutindeni, va propunem cateva imagini cu bucatarii amenajate si decorate in aceasta culoare calda si focoasa.


Chiar daca unii sustin ca rosul nu este pe placul lor, statisticile arata ca aceasta culoare ocupa un loc fruntas in topul universal al preferintelor cromatice ale oamenilor. Misterioasa, pasionala, focoasa si extrem de calda, fierbine chiar, culoarea rosie este deseori folosita in lucrarile specialistilor in design interior.

bucatarie culoare rosu

Decorarea unei bucatarii in rosu se poate face in foarte multe variante: putem alege sa placam pardoseala si peretii cu gresie si faianta in rosu intens, putem cumpara mobila cu fronturile dulapurilor de culoare rosie, putem alege sa introducem rosul in calitate de pata de culoare cu ajutorul accesoriilor (perdele, vesela, fata de masa, huse pentru scaune si alte decoratiuni) sau putem accentua doar o zona a bucatariei – locul de luat masa, de exemplu – vopsind in rosu peretele langa care este amplasat acesta.

Dintre cele mai placute combinatii cromatice cu rosu vom aminti albul, culoarea crem, bej sau cea a lemnului natural. Pentru cei mai excentrici si curajosi va exista intotdeauna combinatia clasica de rosu si negru. Alaturarea cu gri mai domoleste din caldura intensa a culorii rosii. Mie personal nu-mi plac ultimele doua combinatii. In schimb, mi se pare foarte interesanta imbinarea verdelui cu rosu, parca imbogateste interiorul bucatariei.

Trebuie adaugat ca aceasta culoare bogata stimuleaza apetitul. Voi decideti daca aveti nevoie de un astfel de stimulent.

Un răspuns la “Bucatarii decorate in culoarea rosie”

Desigur, este o posibila optiune. Oricand e mai usor de schimbat niste blaturi la mobila decat de zugravit, pus faianta, gresie, parchet in ton cu focosul rosu. Basmul de Craciun incepe, insa, pe imagini din alt film, ca standard de civilizatie fata de ce traim, patimim si supravietuim aici. Dar altfel, n-ar mai fi basmul basm si realitatea realitate. Asa ca mi-am lasat privirea sa se odihneasca pe tihna in eleganta, spatioasa si luminoasa bucatarie. Straina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *