Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Case din tomberoane de gunoi, concepute de un designer din Germania


casa in tomberon gunoiDesignerul german Philipp Stingl a gasit o utilitate tomberoanelor de gunoi iesite din uz, transformandu-le in case pentru oamenii fara adapost.


Numarul oamenilor fara adapost este in continua crestere in intreaga lume si, in timp ce autoritatile cauta solutii decente si rezonabile pentru rezolvarea acestei probleme la nivel mondial, Stingl a conceput un tip de „locuinta” minuscula din tomberoane de gunoi: un tomberon fiind destinat somnului iar celalalt spalatului.

Tomberonul dormitor este prevazut cu o usita de acces, o fereastra pe una dintre laterale si are atasate doua bidoane de apa potabila. In partea de sus exista un spatiu de depozitare pentru stocarea obiectelor personale.

Celalalt tomberon este conceput ca o cada mobila, pevazuta cu scurgere, in care oamenii fara adapost isi pot face baie.


Ambele „camere” sunt dotate cu roti pentru a putea fi mutate cu usurinta si pot fi incuiate, „dormitorul” putand fi inchis chiar si din interior.

Din kitul de baza fac parte o trusa de prim ajutor, un stingator de incendiu, un mini aragaz de campanie, saci de gunoi si un ceas desteptator.

Tanarul designer, autor al proiectului, spune ca, in urma prezentarii la Grassi Muzeum, din Leipzig, a casei pentru persoanele fara adapost, reactiile publicului au fost extrem de variate: de la zambete, felicitari pentru idee si reactii pozitive, pana la oprobii, injuraturi si chiar ultraj.

casa in tomberon gunoi

container philipp stingl

casa container gunoi

living tomberon gunoi
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii