Categorii
Proiecte de case inedite

Model casa rustica in Polonia

model casa rustica

Departe de agitatia oraselor, o familie de polonezi si-a gasit linistea in confortul unei case traditionale taranesti din muntii Tatra, la 735 m deasupra nivelului marii.


Minunata casuta este ascunsa in inima naturii, intr-o zona linistita, plina de copaci si verdeata. Constructia veche a fost reconsolidata, fara sa i se aduca modificari designului original. Astfel, casa imbracata in sindrila din lemn si mini terasa superba, placata cu piatra naturala se contopesc perfect cu mediul inconjurator.

De remarcat cat de frumos sunt decorate ferestrele casei – conturate cu rame din lemn sculptate si vopsite in albastru.

casa rustica polonia

Interiorul locuintei este amenajat in stil rustic, peretii si tavenele fiind imbracate in lemn brut, neprelucrat. Dusumelele din lemn, pe alocuri frumos slefuite si reconditionate, intregesc atmosfera traditionala a casei.

bucatarie rustica

Holul de acces si zonele in care se afla sobele sunt placate cu piatra naturala.

Caldura este produsa de sobe cu incalzire pe lemne – totul natural si simplu. Pe langa acestea, proprietarii au montat si un godin superb din fier forjat.

cuptor bucatarie lemne
godin casa la tara

Baia este dotata cu o cada incastrata in pardoseala din lemn iar de-a lungul peretilor sunt montate bancute, care pot servi si drept spatiu de depozitare a obiectelor de igiena personala sau a diverselor accesorii decorative.

baie amenajata rustic

Corpurile de iluminat, mobilierul si celelalte accesorii alese sunt in perfecta armonie cu stilul de amenajare a casei: candelabre din fier forjat cu lumanari, cufere vechi, putine, butoaie si bancute din lemn, roti de caruta, paturi din lemn sculptat iscusit, un fus uitat de vreme, imbracaminte traditionala taraneasca, vesela de lut si de portelan, cuverturi, perne, fete de masa si perdele crosetate manual.

mobilier casa rustica
design rustic

Noua ne place la nebunie micuta casa din padure, mai ales ca si proprietarii acesteia sunt iubitori de natura si de animale, avand in grija doi caini si doua capre. Mulsul si ingrijirea acestora este in grija capului familiei, in timp ce stapana coace paine de casa, in cuptorul mare din bucatarie.

capre la tara
terasa rustica casa

Cam asa arata o adevarata oaza de liniste de relaxare in muntii Poloniei.

Un răspuns la “Model casa rustica in Polonia”

Frumoasa poveste de iarna. Casa chiar este bine reconditionata. Fiind in mijlocul naturii, neagresata de vecini curiosi – exista in codul genetic local nederanjarea celuilalt, pana la limita politetii -, chiar este o posibila optiune de viata.

Raman – totusi – in suspensie, ca niste globuri de Craciun, multe intrebari privind viata de zi cu zi, costurile ei, deplasarile in proxima civilizatie. Cat esti tanar si sanatos, merge. Cu varsta, daca nu exista posibilitati financiare ca in Scandinavia, sa comanzi si sa-ti vina acasa tot ce se gaseste si la oras, la preturi rationale, nu de jaf, chiar ca totul se complica. Sau te resemnezi sa supravietuiesti ca in Romania, ca imensa majoritate a populatiei, strangand din dinti pe langa boiii care ne conduc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *