Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

O constructie din 750.000 de caramizi cu ziduri de 4 metri grosime, devine casa locuibila


bucatarie in turnUn turn de paza de pe malul marii, parte din ansamblul de 103 turnuri Martell, construite in secolul XIX, pe teritoriu Marii Britanii, in Suffolk, Sussex, Kent si Essex, a fost transformat intr-o casa cu design inedit, de catre arhitectii companiilor Piercy Conner Architects si Billing Jackson Industrial Design.


Familia Duncan Jackson, numarand doar trei membri, a achizitionat turnul Y in anul 2000. Compus din 750.000 de caramizi, inalt de 30 de metri si cu pereti de aproape 4 metri grosime, vechiul turn de paza a avut nevoie de aproape 10 ani pentru a deveni o casa locuibila, la vremea achizitionarii fiind trecuta pe lista constructiilor cu risc si, totodata, in patrimoniul Marii Britanii.

exterior martello tower

exterior martello tower

interior martello tower

interior martello tower

Transformarea turnului intr-o locuinta moderna a presupus investitii colosale, dar rezultatul este unul spectaculos. Sub acoperisul nou, prevazut cu luminatoare, intr-un spatiu cu vedere spectaculoasa de 360 de grade, se afla bucataria, livingul si diningul casei. Din livingul circular, dotat cu un semineu urias si o zona de relaxare se face accesul catre terasa amplasata pe acoperisul turnului.

interior bucatarie

interior bucatarie

bucatarie in turn

bucatarie

Dormitoarele sunt amplasate la parterul constructiei si pentru ca grosimea peretilor n-a permis montarea unor ferestre, singurele lor surse de lumina sunt tuburile de neon si cateva portiuni decupate in tavan, prin care patrunde lumina de la etajul superior.


vedere exterior martello tower

vedere exterior martello tower
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii