Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajarea unui dining in stil francez

loc de luat masa stil provence

Stiati ca expresia „art de la table” inseamna arta servirii mesei si s-a nascut in Franta? Si astazi, restaurantele frantuzesti se numara printre cele mai renumite in intreaga lume, datorita delicateselor servite impecabil, dar si a calitatii ireprosabile a serviciilor. Un motiv in plus pentru a ne inspira din maestria lor atunci cand dorim sa amenajam locul de luat masa in stil autentic traditional francez.


Mobilierul potrivit, accesoriile de bun gust, vesela si tacamurile – toate sunt importante in definirea unui dining perfect.

Locurile de luat masa amenajate in stil francez se pot imparti in doua categorii:

1. Diningurile Campagne – care se traduce prin rustic si inglobeaza stilul traditional al diverselor regiuni geografice din Franta. Dintre caracteristicile acestui stil fac parte peretii din piatra naturala nefinisata, tavanele traversate de grinzi din lemn masiv, elemente decorative si corpuri de iluminat din fier forjat, scaune, mese comode si rafturi din lemn natural, sumar prelucrat etc. In cele mai multe cazuri, din diningurile amenajate in stil rustic francez lipsesc fetele de masa sau sunt inlocuite cu prosoape simple din in iar scaunele din lemn pot fi imbracate in huse din in. Acest stil de amenajare a unui dining este specific mediilor rurale franceze si este compus din alte trei subcategorii:

Provence: dupa numele regiunii franceze cu acelasi nume, caracterizat de nuante pastel, imprimeuri cu trandafiri sau maci si mobilier din lemn vopsit in nuante deschise, cu vopseaua scorojita pe alocuri. (citeste despre stilul provence)

dining  provence

Bord de mer: specific zonelor de pe litoralul francez, din nordul Frantei, un stil mai colorat decat celelalte.

dining in stil rustic francez

Chalet: rustic, inspirat de denumirea casutelor mici, din lemn, din mediul rural, cu caracter brutal, neprelucrat.

dining rustic francez

2. Diningurile Classique – adica cele in stil clasic francez, ce denota eleganta, rafinament, traditie si inglobeaza urmatoarele subcategorii:

Manoir: care defineste un castel, locuinta a nobililor francezi si este caracterizata prin opulenta si elemente luxoase cu aspect antichizat. Diningurile amenajate in acest stil au peretii imbracati in panouri din lemn sculptat, vopsite in nuante pastelate: vernil, bleu, crem etc.

dining stil clasic francez manoir

Charme: dininguri rafinate, cu caracter feminin, romantic si delicat, cel mai des zugravite in nuante de violet, roz pal, lila sau mov, in combinatie cu piese de mobilier de culoare gri, din lemn natural frumos sculptat: masa, scaune, dulap pentru vesela etc.

dining francez charme

Brocante: un stil definit de obiecte de mobilier si mai ales accesorii decorative vechi (ceasuri de perete, vesela de portelan, veioze etc.), care poarta amprenta uzurii si se gasesc doar in targurile de vechituri.

dining stil clasic

In concluzie: daca diningurile amenajate in stil Campagne sunt amenajate simplist, cu puternica amprenta rurala si sunt ideale uzului zilnic, cele din a doua categorie sunt mult mai festive si mai dichisite si se potrivesc caselor de mari dimensiuni, cu tavane inalte si amenajate in stil elegant.

loc de luat masa stil provence

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *